habzimierz 03.06.2013 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Przeglądając atesty higieniczne dla różnych pap rozmaitych producentów nie trafiłem jeszcze nigdzie na informację, że dana papa nadaje się do stosowania wewnątrz. Mimo wszystko poszedłem w papę jako rozwiązanie znane i praktykowane od lat. Tyle że papa którą kupiłem (icopal v60s30) za cholerę nie trzyma mi się podłoża. Zastanawiam się więc czym to zagruntować ale znowu żadne grunt / lepik nie nadaje się wg producenta do stosowania wewnątrz. I tka mi przyszło do głowy - może zamiast papy dać coś innego? Jest coś co warto rozważyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 03.06.2013 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 (edytowane) bo zaden bitum sie nie nadaje do wewnatrz. stad tez nie trafiles na pape z zastosowaniem do srodka. Przeciwwilgociowo: ta nieszczesna papa termozgrzewalna (folie sobie wybij z glowy) jezeli masz problem z woda: izolacje szlamowe typu aqufin 2k/m lub membrany epdm... ale to "sliskie" przy negatywnym parciu jezeli masz problem z woda pod cisnieniem... to juz nie na FM temat Edytowane 3 Czerwca 2013 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habzimierz 03.06.2013 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Dzięki ale ten aqufin to chyba też tylko na zew wg producenta. Ja szukam czegoś na chudziaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 03.06.2013 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 na 100% do srodka moze byc zastosowany. wodoszczelny szlam cementowy, nie ma szkodliwych zwiazkow (dlatego nie mozna papy do srodka dawac). Aquafin nawet zbiorniki na wode pitna mozesz izolowac... wiec tym bardziej chudziaka odezwij sie do dom-zrb - mysle ze moze Ci zaproponowac korzystna cene na to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habzimierz 04.06.2013 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Dzięki za kontakt, już w trakcie A produkty z MAPEI'a? Mapethen Primer i SA. To taka powłoka podobnież samowulkanizująca się. Brzmi nieźle ale znowu jak to uszczelnić na styku z papą wystającą spod ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozrc 04.06.2013 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 (edytowane) Prześlemy rysunek jak to rozwiązać szlamami cementowymi (w odpowiedzi na e-mail).Maty bitumiczne trzeba sobie odpuścić, jeśli papa się nie trzyma to taka mata także nie złapie (z informacji które mam jest za wilgotne podłoże). Ewentualnie proszę o adres wyślemy próbkę takiej maty (Pecithene), zrobicie próbę czy przykleja się do podłoża. Edytowane 4 Czerwca 2013 przez dozrc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 04.06.2013 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Najlepszym rozwiązaniem jest natryskowy polimer samokrystalizujący i tworzących w kryształach próżnię, warstwa takiego polimeru o grubości 2 mm jest lepsza niż 15 cm XPS.Jest tylko jeden kluczowy problem w tym polimerze.....jeszcze go nie wynaleziono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
habzimierz 05.06.2013 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Ale za to wynaleziono takich co mają trochę poczucia humoru i jeszcze więcej wolnego czasu Koniec końców stanęło na gruncie CP 41 Ceresita i na tym zostawiam papę, pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbiq 07.06.2013 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Witam, Potrzebuje podpowiedzi na temat konieczności użycia foli pod chudziakiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 07.06.2013 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Niema takiej konieczności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts