Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zuzia

flyer2

Recommended Posts

ja bym powiedział, że duzo więcej niz unowocześniona blanka, ma większe(głębsze) palenisko, chyba nieco bardziej obnizone, z blanki został czopuch i suwaczek na dole , widziałem na żywo i prezentuje się super

wydaje się, ze będzie to produkt przełomowy wywracający rynek wkładów stalowych w Polsce

WOW!! Toż to "naprawiona" wersja Blanki pozbawiająca pierwowzór wszystkiego, co było nie tak; odstręczającego wlotu powietrza wtórnego z suwakiem nad szybą krzyczącego "zobacz, jaka jestem nieszczelna" i (to już rzecz gustu) metaloplastyki w postaci tych poziomych blaszek nad i pod drzwiczkami. Jeśli obietnice szczelności są prawdziwe - już dziś jestem fanem tego paleniska. Cena atrakcyjnością powala...

a wracając do ogólnego tematu i sporów o drzwiczki zuzi, chciałem przypomnieć, ze autorowi chodziło o wkład zuzia BS,

nie chciałem zatem dorabiać zadnych filozofii, padło pytanie o ten wkład po prostu, zapewne tez z jakichs konkretnie powodów.

Edytowane przez lecho*ski

a co myślisz o Arysto 10P DJ lub Hajduk Volcano 2 ??

ew kjakie inne wchodzą w grę z giętą szybą otwierane na bok albo do góry??

Jeżeli chodzi o Volcano 2P z drzwiami otwieranymi do góry to będzie wersja Volcano 2PTh z tzw. drzwiami bezramowymi i szybą jednoczęściową giętą, drzwi standardowo otwierane do góry, a serwisowo na bok.

Jest też Volcano 2PT z drzwiami tzw. bezramowymi otwieranymi na bok, szyba dwuczęsciowa - dosunięte do siebie w narożniku

Głównie chodzi o to, żeby wiewiór miał się czego czepić:bye:...bo ślini się ostatnio strasznie niemrawo i głupawo. Zresztą za chwilę sam zobaczysz jak...

Drugi powód to irracjonalne pytanie Bolta. Nigdy bym na to nie wpadł, żeby Blankę w akumulacji zatrudniać. Pożyjemy , zobaczymy...Niejeden głupi pomysł, pchnął świat do przodu.

Tu jak na razie nie ma na co patrzeć. Pierdłeś pierda i uleciałeś.:D

Dla mnie specjalnie ponownie eksperymentujesz tylko tym razem z blanką???Z tym ślinieniem to masz rację nawet zaplułem monitor jak zobaczyłem fotki.Pokaż to co na dole bym się mógł bardziej przyjrzeć wyzwaniu.:lol2:

......Niejeden głupi pomysł, pchnął świat do przodu.........
:D:D:D

Wiesz dlaczego ???Bo głupota goniła głupotę aż ją wreszcie dopadła i zrodził się nowy trend ........."eniek eksperymentuje".

serdecznie pozdrawiam.:D

p.s.

temat zuzia a ty blanka.Cieszy fakt ,że coś chcesz pokazać.Magazyn z alarmem,cokół,cokolik ,postument,postumencik i goły wkład i twe osiągnięcia.Jestem godny podziwu.Moje pytanie.Gdzie zastosujesz owy wkład???Tak wiesz końkrietnie.

Edytowane przez niktspecjalny
eniek eksperymentuje znowu.

witam.

wracając do tematu.

dziś oglądalem zuzię bs jeszcze raz,, od dołu, boków i spodu nawet,

zuzia to wkład prawie szczelny, brak mu co prawda uszczelki miejscami w górnej częsci szyby, ale oprócz uszczelki szyba dolega jeszcze do specjalnej listwy przy szybie. przepływ powietrza będzie tutaj znikomy jesli nie zerowy.

witam.

wracając do tematu.

dziś oglądalem zuzię bs jeszcze raz,, od dołu, boków i spodu nawet,

zuzia to wkład prawie szczelny, brak mu co prawda uszczelki miejscami w górnej częsci szyby, ale oprócz uszczelki szyba dolega jeszcze do specjalnej listwy przy szybie. przepływ powietrza będzie tutaj znikomy jesli nie zerowy.

"brak mu co prawda uszczelki miejscami" - możesz to sprecyzować?

trudno to opisać, szyba (szyby właściwie), w górnej częsci są zauszczelkowane po ok.10 cm z kazdej strony plus identycznie w narozniku - całość przylega mozna powiedzieć szczelne z drugiej strony do stalowej cienkiej listwy trzymającej na całej długosci szybę

nie widzę mozliwosci, żeby tamtędy wchodziła jakaś istotna ilość powietrza.

zamykając na stałe regulację popielnika , mając swiadomość, ze nie będzie to palenisko laboratoryjnie szczelne (pewna nieszczelnosc wystapi również na łączeniu szyb), myslę, że mozna podłączyć je przy rekuperacji.

kupujący natomiast powinien moim zdaniem zobaczyć wkład na zywo, i dopiero podjąć decyzję

"brak mu co prawda uszczelki miejscami" - możesz to sprecyzować?

• 1 year później...
Dzień dobry Państwu.

Szyba wewnętrzna ma uszczelnienie dookoła, szczelina w ramie jest tak jaka była, ale zabezpiecza raczej przestrzeń między szybami przed zaparowaniem i zabrudzeniem, co doprowadza mnie w przypadku innego renomowanego (Niemieckiego) producenta już do szału i krwi zalania (100 % reklamacji w przypadku podwójnych szyb ... ale może ja to pechowcem po prosu jestem ...) ;).

Nie mniej jednak jak sobie wyjmiemy sznurek z górnej części wewnętrznej szyby to tak jak piszesz - uzyskujemy patent rodem z francuskich żeliwniaków od "Filipa i Godena", który to raduje oczy naszego kolegi Badera. Patent nota bene tak jak piszesz - świetny (coś się żabojadom jednak udało), choć już nieco archaiczny.

Kori ... Zibi nie występuje i występować nie będzie w wersji z boczną szybą. Takie szczelne wkłady z szybą giętą to kwota od + 10 tys. do ceny paleniska "ZIbi" ...

W przedziale 6-9 tys. znajdziesz u innych producentów takie wkłady, ale albo z szybami dostawianymi albo z giętą ale otwieranymi drzwiczkami tylko na bok.

Pozdrawiamy i zapraszamy.

Tymczasem na stronie producenta: https://kratki.pl/pl/produkt/wklad-kominkowy-zibi-12-lewy-bs-szyby-laczone-bez-szprosa_zibilbs

To jak to jest z tym Zibim, niby miał nigdy nie występować w wersji z boczną szybą z powodów wymienionych wyżej na tym forum przez producenta a teraz szukając wkładu do swojego domu widzę że takowy jest a jego cena w cale nie jest +10 000 do ceny Zibi tylko +700zł.

I jak o mam jako klient zrozumieć, czyli Zibi BS wszedł do produkcji jako wersja wkładu mniej/nie-szczelna?

No wlasnie,jak to w koncu jest z tym Zibim w wersji z boczna szyba?Podbijam pytanie przedmowcy do pana z Kratek.pl. A moze panstwo sami do konca jeszcze nie wiecie co i jak(no bo mialo nigdy nie byc a jest)?Nie ukrywam ze rowniez interesuje sie tym wkladem w wersji z boczna szyba,dla tego czekam niecierpliwoscia na odpowiedz.Pozdrawiam.

Witam.

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?216100-Zibi-z-Kratki-pl&p=6701405&viewfull=1#post6701405

Capslock ... dostałeś przecież wyczerpujacą temat odpowiedź :rolleyes:

Po co podbijasz to jeszce w innym wątku o całkiem innym wkładzie ?

Pozdrawiam.

Witam.

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?216100-Zibi-z-Kratki-pl&p=6701405&viewfull=1#post6701405

Capslock ... dostałeś przecież wyczerpujacą temat odpowiedź :rolleyes:

Po co podbijasz to jeszce w innym wątku o całkiem innym wkładzie ?

Pozdrawiam.

Moszna? Foreścik na straży czytania z patrzenia.Brawo.Tylko czy oni to zrozumieją bo tak tworzą się absurdalne watki.

pozdrawiam NS;)