Leszek Majczyna 28.04.2004 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2004 http://www.domnahoryzoncie.pl/3/projekty.php?page=projekty&id_projektu=40&id_autora=3&spacer=2&proj=WIERZBA%20II Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 30.04.2004 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 śkomplikowany a przy tym chyba drogi dach - przechodziliśmy to więc nikomu nie życzę- ale ogólnie ciekawy projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 02.05.2004 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2004 śkomplikowany a przy tym chyba drogi dach - przechodziliśmy to więc nikomu nie życzę- ale ogólnie ciekawy projekt hej przecież nie wiemy, ile inwestor ma szajsu, nie można tak od razu negować, że nie bo drogi, jeśli im się poddoba to najważniejsze, a Ty piszesz tak jak byś sam go miał budować, gdybyśmy tak podchodzili to wszyscy mieli by ergonomiczne, 2 spadowe stodołki. Taki post powinien wyglądać np. tak. ZALETY: - ładny wygląd zewnętrzny. - rozsądne rozmieszczenie pokoji - ładny dach (albo brzydki) WADY: - drogi i skomplikowany dach itd........ I wtedy inwestor ma wybór i myśli jęśli mnie stać to wyłożę więcej kasiory, ale będe miał ładny dach, albo nie warto wykładać więcej kasiory bo ten dach jest "afee" Przypomina mi się sytuacja mego znajomego, gdzie jak pytał na tym forum, co myślą o danym projekcie, to większość drogi, drogi i pozatym nic o samym projekcie. A gość spał na kasie i jak słyszał, że drogi dach bo kosztuje 50tyś. to mówił z uśmiechem "damy rade, nie bój żaby" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 03.05.2004 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2004 Mi się bardzo podoba. I jeżeli to jest wasze marzenie, to dążcie za wszelką cenę do jego spełnienia. Bardzo mi się podoba rozkład pomieszczeń. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maag 03.05.2004 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2004 A mnie się nie podoba, ponieważ: -nie podoba mi się stylistyka elewacji coraz mocniej ostatnio lansowana, nikt tak Bogu dzięki nie wykańcza, więc po co?-bardzo ciasny hol przy wejściu, brak garderoby,-brak solidnego pomieszczenia gospodarczego z wyjściem na ogród,-wejście do WC widoczne z salonu i jadalni- nie lubię tego,-wejścia do wszystkich pokoi z narożnika,-daleka droga od wejścia do kuchni,-niewygodne schody zabiegowe,-duża powierzchnia komunikacji,-kominek sąsiadujący z TV,-wejście na strych przez pokój, na pierwszy rzut oka wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basset 05.05.2004 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 A gdzie sa zdjecia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 05.05.2004 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 duduś napisał: skomplikowany a przy tym chyba drogi dach - przechodziliśmy to więc nikomu nie życzę- ale ogólnie ciekawy projekt - Dudus a co w tym dachu jest skomplikowanego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatkor 05.05.2004 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 Dla mnie domek ekstra. Rozwiązanie z pom. gospodarczym między kuchnią a wejściem - to coś, czego najbardziej mi w moim projekcie brak. Ubikacja - łatwo dostępna a jednocześnie dyskretnie oddalona od pomieszczeń dziennych (salon i kuchnia). Schody - w miejscu w którym mogą stać się (jeśli oczywiście wola taka i kasiorka taka) bardzo ciekawym i efektownym elementem wnętrza. Jedyna uwaga - kiedyś bardzo nam się podobały dachy czterospadowe... do czasu jak odwiedziliśmy kilkoro znajomych posiadających takie poddasze. Pomieszczenia wydały się nam bardzo niewygodne w użytkowaniu i nieco przytłaczajace. Jeśli znacie takie poddasza i nie macie takich wrażeń - to projekt wart więcej niż zastanowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 07.05.2004 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2004 A mnie się podoba... Lubię gdy w domu jest dużo miejsca (5pokoi + salon), mój domek różni się tylko ciut większą powierzchnią i tym, że ma piwnicę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 07.05.2004 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2004 ...Jedyna uwaga - kiedyś bardzo nam się podobały dachy czterospadowe... do czasu jak odwiedziliśmy kilkoro znajomych posiadających takie poddasze. Pomieszczenia wydały się nam bardzo niewygodne w użytkowaniu i nieco przytłaczajace. Jeśli znacie takie poddasza i nie macie takich wrażeń - to projekt wart więcej niż zastanowienia... Podpisuję się pod tą uwagą. Poddasze, z pomieszczeniem, gdzie "opadają" do jednego rogu dwie płaszczyzny sufitowe wygląda (moim zdaniem), lekko mówiąc- nieciekawie. Poza tym same okienka połaciowe, bez ani jednego okna pionowego (ani w ścianie szczytowej, bo jej nie ma, ani w "kukawce", bo też jej nie ma )... No ale na wizualizacji domek wygląda pięknie . P.S. Krystian wziął Cię trochę pod włos, bo on ma dach dwuspadowy !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 07.05.2004 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2004 Spojrzałem jeszcze raz na projekt i takie małe uwagi:Schody "zabiegowe"!!! Będziesz mógł chodzić tylko przy ścianie, bo przy poręczy nie postawisz stopy.Pytanko: Gdzie będziesz miał kotłownię??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Di_Di 06.07.2004 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 Śliczny projekt! Ale faktycznie: w holu trochę mało miejsca na ubranka. I z tym poddaszem też nieciekawie: jeśli chcesz mieszkać na dole i na górze uprawiać hobby - genialne rozwiązanie, ale jeśli planujesz kilka pokoików na pięterku, to może być problem - okażą się mniejsze i ciaśniejsze niż sobie wyobrażaliście. Parter jest lux, elewacja po prostu piękna, szkoda że nikt takich nie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 06.07.2004 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 Elewacja: * przypory - każdy może to zrobić - to tylko otynkowany styropian - atrapa * rynny są schowane za maskownicą (deska) - bardzo kłopotliwe w wykonaniu i IMHO nietrwałe * te szpikulce na dachu trudno wykonać aby były ładne i szczelne - tzn.: gotowe są drogie a robione na budowie moga być liche Parter: * nie widzę większych felerów - schody zabiegowe nie są zbyt komfortowe ale to nie tragedia Poddasze: * dach czterospadowy, bez ścianki kolankowej (murłata na wieńcu) o spadzie 70% - jak widzisz na rzucie poddasza masz zrobione tzw.: fajermury, ca 1 m od krawędzi, a i tak poddasze jest mało ustawne - nie staniesz wyprostowany bliżej niż 0,5-1m od skosu * dach czterospadowy jest droższy w wykonaniu, bo: a) konstrukcja więźby jest bardziej skomplikowana b) pokrywanie dachówką, ocieplanie wełną i licowanie płytami GK jest barzdo skomplikowane c) sporo cięć pod różnymi kątami, sporo odpadów (dachówka, GK) d) sporo newralgicznych punktów (3 kosze wewnętrzne, 7 zewnętrznych, 4 tzw.: portki - miejsca zejścia 3 kalenic) W sumie fajny - zresztą mieszkam w podobnym - Akacja z Horyzontu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 02.11.2004 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 Ciekawy projekt, ale radziłabym przenieśc pom. gospodarcze pod ścianę i zrobić z niego wyjście do ogrodu - przydaje się takie "brudne" wyjście.Pokoje na górze mog być niezłe np. dla dwójki dzieciaków. Ale jeżeli rodzina 4 osobowa to po co aż 5 pokoi ? Może lepiej połczyć dwa pokoje na parterze i zrobić z nich np.gabinet lub pokój telewizyjny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorka1 25.11.2004 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2004 a ja wlasnie taki domek buduje,poddasza nie robimy czyli brak schodow a i jest nas 3 domownikow corka ma 16 lat to dom ma byc dla nas bo ten co teraz mamy zostanie dla niej jak by co,elewacje zrobie inna ,biala ,dach czarny wokol domu sciezki z bialej kostki prostokatnej z akcentami czarnej kostki, taras wwylozony rowniez kostka ta sama co podjazd ,dom na rownym terenie bez schodow jak z przodu tak i taras rowny z traweczka czyli jeden poziom,okna powiekszam zwlaszcza przy jadalnianym stole i tarasowe cala sciana to jedno wielkie oszklone okno ,mamy piekny widok na miasto to musimy ten widok miec w calosci ,a w sypialniach wychodzacych na ogrod okna do ziemi tarasowe i tyle jak narazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RHM 25.11.2004 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2004 Bardzo mi się podoba. Prosta bryła, ładny rozkład pomieszczeń. Mamy podobny, ale bez poddasza. To ALA II z Archipelagu. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 25.11.2004 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2004 A ja lubię ergonomiczne i ekonomiczne dwuspadowe stodółki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorka1 28.11.2004 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2004 Leszku,ciekawa jestem czy zaczales budowe tego domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasztanka 06.01.2005 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 dach rzeczywiscie troche skomplikowany, ale nie kazdy musi miec stodole pozdrooofka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 06.01.2005 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 kasztanka,co widzisz skomplikowanego w tym dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts