Jungalski 04.06.2013 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2013 Witam. Początek budowy i już problemy Ławy wylane 40-50cm szerokości x 40cm głębokość W projekcie ławy 40cm szer x 30cm gł. Ławy, które zostały wylane w gruncie (podsypka 10cm, dystanse, zbrojenie) nie są idealnie w osi. Wydaje mi się, że bloczek niekoniecznie musi być osadzony na środku ławy, ale w moim przypadku na długości ok 50cm wystawałby poza ławą ok 5cm. Co zrobić? 1. Tam gdzie wystawałby bloczek wykopać, dozbroić i zalać betonem? 2. Przesunąć budynek o te 5 cm? 3. ... Z góry dzięki za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 05.06.2013 04:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 A występuje kierownik budowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jungalski 05.06.2013 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 A występuje. Wszyscy kierownicy budowy są nieomylni? Chcę zasięgnąć opinii z "innych" źródeł. Mogę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 05.06.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Jeżeli możesz przesunąć to przesuń budynek.Jeżeli nie ma mozliwości przesunięcia to odkop ławę z boku doszaluj 30-35 cm ławy, ale musisz to zrobić jak beton ławy będzie odpowiednio wytrzymały...ten kawałek dozbrajasz nawiercając otwory w dwóch rzędach co 20 cm z pręta fi 12 i kładziesz dwa pręty rozdzielcze na każdym z poziomów.Pręty najlepiej wkleić na kotwę chemiczna (koszt 45 zł za tubkę)..prty kotwisz na głębokość minimum 10 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jungalski 08.06.2013 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 Dzięki Andrzej, tak też zrobiłem. Pzdr:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts