michalz2x 05.06.2013 02:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Witam. Czy ktos z Panstwa posiada zalozony filtr z funkcja plukania wstecznego? Czy warto go instalowac? Slyszalem ze i tak nalezy co pewien czas wymieniac sitko filtrujace? Jaki filtr mozecie polecic? Z powazaniem, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marczak 05.06.2013 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Zależy o jakiej firmie filtra mowa. Z tych tańszych Atlas Filtri Hydra (tu masz więcej informacji) prezentuje się całkiem ciekawie. Ten Atlas ma trzy wersje (zależne od wkładu). Ja co prawda nie mam Hydry - tylko zwykłego Chinola 20 cali, ale właśnie szykuje się do zmiany. Płukanie wsteczne nie pozbawia Cię konieczności wymiany wkładów - ale ogranicza częstotliwość tej czynności Wkłady wymienia się kilka razy rzadziej (to się bardzo kalkuluje ). Znam ludzi, którzy w zwykłych slimach wyjmują wkłady i płuczą je pod bieżącą wodą Reasumując... ja się skłaniam do zakupu Hydry z wkładem RAH (najbardziej wytrzymały)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chemik67 06.06.2013 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 No dobra... to czym się różnią te wkłady RLH, RSH, RAH? Czy warto dopłacać do wersji AUTO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts