Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

radio do kuchni i łazienki

Recommended Posts

Hej, poszukuje w wątku radia (fm,usb,internet, ew cd) tak aby gdzies zabudować w szafkach, i miec mozliwość odtwarzania dzwięku w kuchni oraz łazience

do tego głośniki, myślałam o sufitowych

co możecie mi doradzić??

Też właśnie szukałem czegoś sensownego najlepiej z IP. Przeczytaj ten wątek tam się tez udzieliłem.

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?169093-system-multiroom

• 2 weeks później...
  • 1 month później...

http://sklep.cseie.com.pl/p/239/28140/berker-q-1-radio-ip-dotykowe-snieznobialy-aksamit-28816089--mechanizmy-arsys-berker-hager-serie-gniazd-i-lacznikow.html

a może coś takiego?

Można w razie dokupić stacje dokującą na Iphone'a i wtedy mamy absolutnie wszystko obsługiwane od radii internetowych po wszelkie uPnP..mnie tylko zastanawia czy zamiast dopuszkowych głośników można do tego podłączyć zwykłe sufitowe 4-8Ohm (jak się domyślam przez wzmacniacz)?

• 2 months później...
  • 1 month później...
A ja osobiście proponuje kupić małą wierzę HiFI ukryć w szafce lub w zabudowie sufitowej i zaoszczędzone pieniądze wydać na coś rozsądniejszego. Za kwotę 500-1000 zł można kupić spoko kino domowe, a nie mały gadżet z wydobywaną muzyką o mocy smartfona.

Albo na limuzynę marki trabant.

PS.

Kino domowe za 1000 zł? UAHAAHAAHAHAHHAHAHAHAH

A ja osobiście proponuje kupić małą wierzę HiFI ukryć w szafce lub w zabudowie sufitowej i zaoszczędzone pieniądze wydać na coś rozsądniejszego. Za kwotę 500-1000 zł można kupić spoko kino domowe, a nie mały gadżet z wydobywaną muzyką o mocy smartfona.

to nie kino, to zestaw jako-tako nagłośnieniowy 5.1 pewnie

chociaż, nie wszyscy jesteśmy melomanami, są i tacy co uważają że przewód głośnikowy po 3,50pln/mb to pełen wypas i nie ma wpływu na odsłuch - no cóz ;)

Widzisz Kori jak człowiek chce to obejdzie rzeczy niemożliwe :) i nie będzie dorabiał pazernych koncernów sprzedających np lodówkę bez obudowy drożej niż w obudowie. Tak samo się ma małe gówienko nazywane radiem do łazienki w cenie kina domowego.

Jak ci idzie wypalanie cegieł

I tak z ciekawości czego używasz do produkcji cementu i czy skarżą się sąsiedzi?

Nie widziałem radia do łazienki w cenie kina domowego.

PS.

i nie będzie dorabiał pazernych koncernów

Komunizm był dobry jakieś 90 lat temu.

Dlaczego dorabiasz pazerne koncerny Intela, microsoft czy AMD?

Może nie od razu kino domowe, ale za około 1000zł można kupić amplituner np. Denona.

I co z nim zrobisz?

i od kiedy to amplituner jest już kinem domowym?

Edytowane przez dendrytus