kori 05.12.2013 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Chłop z Mazur, radio bedze uruchamiane na pilota (wyciagnięta podczerwień) lub spięte z włącznikiem oświetlenia.jeszcze nie wiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 07.12.2013 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 (edytowane) Może nie od razu kino domowe, ale za około 1000zł można kupić amplituner np. Denona. I co z nim zrobisz? i od kiedy to amplituner jest już kinem domowym? NIc. Chodzi o skalę porównawczą! Nie pisałem że amplituner jest kinem domowych. Więc po co sobie coś dopowiadasz to co ci wygodnie? Bardzo nieładnie taka postępować. Po 2 do radyjka łazienkowego za kupę $ trzeba zwykle dokupić jeszcze głośniki. Edytowane 7 Grudnia 2013 przez fenix2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homelogic 07.12.2013 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 Radio do łazienki lub kuchni standardowo wygląda tak:http://www.busch-jaeger.de/pl/audiovideo/upr.htmCzyli i głośniki i panel sterowania jako moduły pod standardowe ramki i puszki na ścianach. Najprościej i najbardziej estetycznie. Jest to rozwiązanie niezależne. Często w tego typu systemach mają docki pod iphone/ipod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ChłopZmazur 07.12.2013 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 Kori jak wyciągasz podczerwień? Radio będzie schowane w szafce - zabudowane - a podczerwień jak wystawiasz poza zabudowę? Fenix radio samochodowe koszt do 100 zł głośniki łazienkowe 2 sztuki ok 180 zł więc w 300 zł się zamykasz i masz sprzęt warty tych 300 zł a nie radio łazienkowe za cenę 2 - 3 razy drożej /przebolałbym tą cenę - nie takie pieniądze kosztuje mój dom!/ ale o mocy 1,5 - 2 W to już lepiej tel. komórkowy nastawić na radio będzie głośniej.Tego pana z poprzedniej strony co to czasy komuny przywołuje itp żałosne zabijanie czasu - nie biorę w tym udziału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 07.12.2013 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 (edytowane) Jak "wyciągnąć" podczerwień. Ja tu widzę 2 sposoby. Można użyć gotowego przedłużacza podczerwieni lub wylutować z radia oryginalną diodę podczerwieni i za pomocą kabla wyprowadzić ją w dowolne miejsce. Fenix radio samochodowe koszt do 100 zł głośniki łazienkowe 2 sztuki ok 180 zł więc w 300 zł się zamykasz i masz sprzęt warty tych 300 zł a nie radio łazienkowe za cenę 2 - 3 razy drożej /przebolałbym tą cenę - nie takie pieniądze kosztuje mój dom!/ ale o mocy 1,5 - 2 W to już lepiej tel. komórkowy nastawić na radio będzie głośniej. Otóż to! Podzielam twoje zdanie. Uważam że te urządzenia nie są warte ceny 600-700zł. Czego wyraz dałem w poprzednich postach. Edytowane 7 Grudnia 2013 przez fenix2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 07.12.2013 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 dokładnie tak jak pisze fenix wylutować z radia diodę i wyprowadzić w dowolne miejsce. Przewagą radia samochodowego jest to ze można włożyć płytę lub podpiąć pamiec usb. Radia podtynkowe tego nie mają ja już instalcje wyprwoadziłam w dwóch łązienkach. pozostanie tylko przy wykonczeniowce obsadzić radia i gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 07.12.2013 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 Można zawsze kupić jakiś tablet teraz są już tanie powiesić na ścianie i zrobić z niego radio internetowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 07.12.2013 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 jest to mysl tylko za wczasu trzeba było by doprowadzić zasilanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 07.12.2013 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 jest to mysl tylko za wczasu trzeba było by doprowadzić zasilanie Zasilacz może by dało radę upchnąć w puszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 07.12.2013 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 no to wtedy tylko doprowadzić przeowdy głośnikowe, wymyslic jakiś uchwyt aby powiesić tablet do sciany z mozliwoscią wypięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ChłopZmazur 07.12.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 Nie zapominajcie że mówimy o łazience o wilgotności czasami > 90 % tablet średnio się nadaje co innego ukryte przed wilgocią radio. Powiedzcie jak dla laika, jak zlokalizować i wymontować z radia samochodowego diodę na podczerwień by tego małego ustrojstwa nie uszkodzić. Gotowe urządzenia przedłużające podczerwień mają za duże rozmiary, aby je montować w łazience w widocznym dla pilota miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts