Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

radio do kuchni i łazienki

Recommended Posts

Może nie od razu kino domowe, ale za około 1000zł można kupić amplituner np. Denona.

I co z nim zrobisz?

i od kiedy to amplituner jest już kinem domowym?

NIc. Chodzi o skalę porównawczą!

Nie pisałem że amplituner jest kinem domowych. Więc po co sobie coś dopowiadasz to co ci wygodnie? Bardzo nieładnie taka postępować.

Po 2 do radyjka łazienkowego za kupę $ trzeba zwykle dokupić jeszcze głośniki.

Edytowane przez fenix2

Radio do łazienki lub kuchni standardowo wygląda tak:

http://www.busch-jaeger.de/pl/audiovideo/upr.htm

Czyli i głośniki i panel sterowania jako moduły pod standardowe ramki i puszki na ścianach. Najprościej i najbardziej estetycznie. Jest to rozwiązanie niezależne. Często w tego typu systemach mają docki pod iphone/ipod.

Kori jak wyciągasz podczerwień? Radio będzie schowane w szafce - zabudowane - a podczerwień jak wystawiasz poza zabudowę?

Fenix radio samochodowe koszt do 100 zł głośniki łazienkowe 2 sztuki ok 180 zł więc w 300 zł się zamykasz i masz sprzęt warty tych 300 zł a nie radio łazienkowe za cenę 2 - 3 razy drożej /przebolałbym tą cenę - nie takie pieniądze kosztuje mój dom!/ ale o mocy 1,5 - 2 W to już lepiej tel. komórkowy nastawić na radio będzie głośniej.

Tego pana z poprzedniej strony co to czasy komuny przywołuje itp żałosne zabijanie czasu - nie biorę w tym udziału.

Jak "wyciągnąć" podczerwień. Ja tu widzę 2 sposoby.

Można użyć gotowego przedłużacza podczerwieni lub wylutować z radia oryginalną diodę podczerwieni i za pomocą kabla wyprowadzić ją w dowolne miejsce.

Fenix radio samochodowe koszt do 100 zł głośniki łazienkowe 2 sztuki ok 180 zł więc w 300 zł się zamykasz i masz sprzęt warty tych 300 zł a nie radio łazienkowe za cenę 2 - 3 razy drożej /przebolałbym tą cenę - nie takie pieniądze kosztuje mój dom!/ ale o mocy 1,5 - 2 W to już lepiej tel. komórkowy nastawić na radio będzie głośniej.

Otóż to! Podzielam twoje zdanie. Uważam że te urządzenia nie są warte ceny 600-700zł. Czego wyraz dałem w poprzednich postach.

Edytowane przez fenix2

dokładnie tak jak pisze fenix wylutować z radia diodę i wyprowadzić w dowolne miejsce.

Przewagą radia samochodowego jest to ze można włożyć płytę lub podpiąć pamiec usb. Radia podtynkowe tego nie mają :-)

ja już instalcje wyprwoadziłam w dwóch łązienkach.

pozostanie tylko przy wykonczeniowce obsadzić radia i gotowe :-)

Nie zapominajcie że mówimy o łazience o wilgotności czasami > 90 % tablet średnio się nadaje co innego ukryte przed wilgocią radio. Powiedzcie jak dla laika, jak zlokalizować i wymontować z radia samochodowego diodę na podczerwień by tego małego ustrojstwa nie uszkodzić. Gotowe urządzenia przedłużające podczerwień mają za duże rozmiary, aby je montować w łazience w widocznym dla pilota miejscu.