plusultra 05.06.2013 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Hej! Macie jakieś inspiracje dotyczące wiatrownicy? Planuję pokryć dach dachówką ceramiczną... czy użycie dachówki skrajnej Waszym zdaniem jest konieczne? Czy moglibyście się pochwalić obróbka wiatrownicy bez ich użycia? Tutaj inspiracja dachówka skrajna plus płytki ceramiczne meyer holsen - ładnie, ale czy można równie dobrze a taniej? Może podrzucicie jakąś wizję Aż tak mnie wizualnie dachówka skrajna nie porywa aby płacić za nią drugie tyle co za podstawową - a kto szuka znajduje, więc liczę na pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pulse 05.06.2013 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 mozna dac blache, zamiast skrajnej. Bedzie taniej zalezy co sie komu podoba. Takie watki juz byly poszukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusultra 05.06.2013 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Dzięki. Rzeczywiście napotkałam podobne wątki. Poszukałam informacji i mo zna dać deskę czołową / wiatrową można ją też wykończyć blachą dla przedłużenia trwałości. U mnie szczyt dachu jest ocieplony wełną, czyli ściana szczytowa nie dochodzi tak wysoko by pozbyć się deski i dać same krawędziówki (dom bez okapu) więc desek się nie pozbędę. Może się nimi zadowolę i zrezygnuję z krawędziówek. W każdym razie - proszę podrzucajcie fotki Dla zainteresowanych podaję:. http://moj.extradom.pl/budowa-i-remont/realizacje-projektow-domow/projekty-gotowe/projekt-domu-tk-9-wak1005/forum/dach-72815.aspx http://festoolownersgroup.com/index.php?action=dlattach;topic=14981.0;attach=44222;image http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/abc25b8583b3ff13.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 05.06.2013 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Dałeś zdjęcie z jakiegoś kuriozalnego wykonania gdzie krycie wstępne nie zakrywa wystającego szczytu?!!! Jak widać oszczędności nie mają granic (zdrowego rozsądku). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusultra 06.06.2013 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Oj widzisz - ktoś się pochwalił tym w necie - a ja skupiona na desce czołowej powielam to dalej... ale Spójrz na to Mistrzu: Moim zdaniem niezła alternatywa dla krawędziówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pulse 06.06.2013 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 a ja tam Ci powiem, ze jestem za krawedziowkami. Fakt swoje kosztuja, ale jezeli by tak patrzec to moze pojsc na calosci w blache, bedzie jeszcze taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 06.06.2013 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Bardzo fajne rozwiązanie. Tak myślę, że tu nie chodzi o oszczędności a oto co się komu podoba. Z moich realizacji dachówki szczytowe ale bez obróbek blacharskich z cofniętą krokwią. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 12.04.2014 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Na pierwzsym zdj. Deska jest mocowana do łat czy do łat i deskowania?A może jeszcze inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 12.04.2014 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Na szczycie jest kontrłata, która z łatami i deskami stanowi 9 cm (sztywny brzeg). Deska jest mocowana do każdej łaty i miejscami do kontrłaty tak aby nie było widać wkrętów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts