turalyon 05.06.2013 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 (edytowane) Witam. Co polecacie? Byłem dzis w lerua merlin i widze w promocji fajną deske trzywarstwową za 59zł za metr i zastanawiam sie czy nie lepiej zainwestować w takie coś zamiast paneli za 40zł. Co sądzicie? http://www.leroymerlin.pl/podlogi-drewniane-boazerie/panele-deski-parkiety/deski-podlogowe/opinie-deska-podlogowa-warstwowa-jesion-naturalny-4-lamele,p40965,l189.html Edytowane 5 Czerwca 2013 przez turalyon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proletariat 12.06.2013 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Wybór należy do Ciebie. Deska wiel. jest bardziej miękka i szybciej się rysuje. Panel - jest twardszy, ale zawsze to podłoga laminowana. Zapraszam do lektury: http://www.barlinek.com.pl/deska_barlinecka_a_panele_laminowane.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wowe 12.06.2013 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Deski warstwowe są znacznie lepsze od paneli bo są wykonane z drewna i można je w razie czego cyklinować ale ta cena wydaje się podejrzanie niska.... sprawdź co to za producent? ile lat gwarancji daje (normalnie ok. 10 lat) itp.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 12.06.2013 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Miałam tzw. tanią deskę (za 70 zł) po 6 latach normalnego użytkowania dno i mogiła, w miarę dobrze wyglądała tylko w sypialni, gdzie indziej nadawała się do cyklinowania, choć przy tak cienkiej warstwie drewna to też wątpliwe. U mojej matki panele za 30 zł leżą 8 rok, jak nówki, mimo zwierzaków w domu. Ja zdecydowanie wolę panel, drewno tylko jeśli jest bardzo porządne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proletariat 12.06.2013 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 (edytowane) Swoją drogą kładłem tą deskę i nawet polecam. Leroy Merlin ma teraz urodziny i ma go w swojej ofercie w atrakcyjnej dość cenie. Trzeba wiedzieć, że panel zawsze będzie twardszy, ale prawdziwe drewno jest zdrowsze, można je reperować, cyklinować, ma oryginalny, naturalny wygląd i przede wszystkim - jest "drewnem"!! Edytowane 12 Czerwca 2013 przez proletariat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 12.06.2013 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Jeżeli zależy Ci na trwałości to proponuję podłogi gresowe, jeśli na komforcie to podłogi drewniane a jeśli o wyborze decyduje 'Twoja kieszeń" - to panele. Dla mnie wszystkie panele mają jednakową wartość. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rocket 12.06.2013 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Jak dla mnie naturalne drewno to najlepszy materiał na podłogę. Gres jednak nie zapewni takiego komfortu cieplnego w naszym klimacie (nawet przy podłogówce, bo przecież nawet latem jest wiele chłodnych, deszczowych dni).Panele warstwowe to dobry wybór, ale najlepiej wybrać coś sprawdzonego producenta, z długą gwarancją. Jeśli szukasz okazji, to w leroy-merlin często można znaleźć deskę z barlinka w dobrej cenie, a gwarancja 4 razy dłuższa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 12.06.2013 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Czego dotyczy gwarancja "Barlinka"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 12.06.2013 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Czego dotyczy gwarancja "Barlinka"? No właśnie czego dotyczy gwarancja 10, 25, na deski Barlinka. Ano, przede wszystkim i tylko tego, że nie przetrzesz podczas użytkowania (prawidłowego- patrz warunki gwarancji) w ciągu tych lat, warstwy wierzchniej. Nie dotyczy jednak lakieru czy oleju. Każda rysa na lakierze czy oleju jest spowodowana mechanicznie, a na to nie ma gwarancji. Najpierw przeczytajcie dwa razy warunki gwarancji. Tam dowiecie się, czego wam nie wolno! Mimo to, drewno dla koneserów, reszta dla innych koneserów. Warstwę wierzchnią o grubości 3,5mm można śmiało trzy razy cyklinować. Przy niezdeformowanych i klejonych podłogach z desek wielowarstwowych, cyklinuje się nie więcej jak 0,5mm substancji drzewnej. Ostateczna warstwa musi posiadać grubośc 2,0mm!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wowe 11.07.2013 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Ciężko dawać gwarancję na uszkodzenia mechaniczne jak ktoś nie specjalnie się przejmuje podłogą to może ją wykończyć i w 2 dni. W takim wypadku zdecydowanie polecam olejowane deski, które łatwiej naprawić niż lakierowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts