tomison 05.06.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 WitamNaczytałem sie na forum naogladałem filmików w sieci i.... mam zamiar zrobić sufit podwieszany na powierzchni ok 25 m2. Pomieszczenie o wymiarach 4,5mx5,3m.Ruszt jednopoziomowy, poniewaz chce opuścic sufit ok 5 cm max.Profil UD na całym obwodzie, na szerokości sufitu 5,30m profill CD, pierwszy 15cm od ściany reszta co 50 cm. Po złożeniu sufitu z przesunięciem płyt 50 cm na obwodzie akrylem zeby nie było peknięć bez przykręcania do profilu UD płyt. To tak w skrócie.Nie wiem co ile mocować wieszak bezpośredni do sufitu, chciałem dać co 50 cm? Proszę o jakieś opinie czy dobrze zrobię.Pod sufitem będzie jeszcze jeden obnizony o szerokości 90 cm w kształcie litery "L", będzie od poswietlany LEDami i obnizony o ok 10cm. Chce go przymocować do profili CD sufitu pierwszego Proszę o opinie czy dobrze zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fo_ 06.06.2013 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Pierwszy profil daj trochę bliżej ściany.Rozstaw wieszaków co max 1m.Co do obniżenia ok, ewentualnie zagęść uchwyty w tym miejscu, możesz też w razie potrzeby dołożyć CD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomison 06.06.2013 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Dzieki za szybka odpowiedz. 1m dla wieszaków nie bedzie zbyt dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fo_ 07.06.2013 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Jest to max. dopuszczalny rozstaw dla systemowych profili i wieszaków oraz zwykłej płyty gk 12,5mm.W twoim przypadku 65-75cm będzie ok. Pozostaje kwestia solidnego mocowania.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts