Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Potrzebna pomoc - antena na dachu !!!

kori

Recommended Posts

Witam, potrzebuje szybkiej pomocy, prośba o zrozumienie.

Musże opdjąć decyzję przez położeniem dachówki, gdzie i jak zamontować uchwyt do anteny satelitarnej oraz anteny do DVB-T

No i pojawił się problem:

komin będzie obrobiony blachą, a sam komin jest systemowy, i wykonawcy odradzają mi mocowanie bezpośrednio do "garów" komina - ze względu na zbyt duże opory etc.

no i pytanie do czego przymocować. Widziałam dachówkę antenową, ale znowu skład gdzie zamawiam dachówkę twierdz ze to jest samo przejście do rury od antenty, i dodatkowo trzeba to jakoś przymocować??

http://www.euronit.pl/pl/produkty/informacje-o-produkcie/pr/concrete-tiles/concrete-tile-verona.html

jak to zrobić, do kontrłat, łat?? macie jakis sosób, gdzie ewentualnie to można kupic??

plis poradźcie

kori

Ja też mam komin systemowy i planuję przymocować do niego antenę. Tylko nie na kołki rozporowe, tylko przewiercić go na wylot i zamontować masz z wykorzystaniem pręta gwintowanego i jakichś uchwytów. (oczywiście to przewiercenie nie tam, gdzie jest ceramiczny wkład, tylko albo przez część gdzie jest komin wentylacyjny, albo najlepiej, w miejscu podziału (przez ściankę) pomiędzy kominem wentylacyjnym a spalinowym.