kori 06.06.2013 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Witam, potrzebuje szybkiej pomocy, prośba o zrozumienie.Musże opdjąć decyzję przez położeniem dachówki, gdzie i jak zamontować uchwyt do anteny satelitarnej oraz anteny do DVB-TNo i pojawił się problem:komin będzie obrobiony blachą, a sam komin jest systemowy, i wykonawcy odradzają mi mocowanie bezpośrednio do "garów" komina - ze względu na zbyt duże opory etc. no i pytanie do czego przymocować. Widziałam dachówkę antenową, ale znowu skład gdzie zamawiam dachówkę twierdz ze to jest samo przejście do rury od antenty, i dodatkowo trzeba to jakoś przymocować??http://www.euronit.pl/pl/produkty/informacje-o-produkcie/pr/concrete-tiles/concrete-tile-verona.htmljak to zrobić, do kontrłat, łat?? macie jakis sosób, gdzie ewentualnie to można kupic?? plis poradźcie kori Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 06.06.2013 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 znalazłam coś takiego:http://www.hollex.pl/stojaki-i-uchwyty/stojaki-do-anten/1531-uchwyt-masztu-do-krokwi-regulowany myślicie ze bedzie ok?? no i pytanie czy do jednego masztu mogę przymocować antene satelitarną oraz antenę siatkową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 06.06.2013 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Najprościej to przykręcić do krokwi beleczkę, czy 2 obok siebie i obrobić blachą jak np. komin.Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dembi 06.06.2013 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 A czy nie możesz zamontować uchwytu na elewacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 06.06.2013 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 no właśnie na elewacji nie chce.w grę wchodzi tylko dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 06.06.2013 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 A Twój dekarz dekarz nie potrafi tego problemu rozwiązać? A kto powiedział, że antena musi być na dachu? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 06.06.2013 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Ja też mam komin systemowy i planuję przymocować do niego antenę. Tylko nie na kołki rozporowe, tylko przewiercić go na wylot i zamontować masz z wykorzystaniem pręta gwintowanego i jakichś uchwytów. (oczywiście to przewiercenie nie tam, gdzie jest ceramiczny wkład, tylko albo przez część gdzie jest komin wentylacyjny, albo najlepiej, w miejscu podziału (przez ściankę) pomiędzy kominem wentylacyjnym a spalinowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 07.06.2013 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 a co myślicie o opaskach kominowych?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 07.06.2013 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Panie Andrzeju, szukam po prostu najlepszego rozwiazania na forum- wśród osób, które ew może pomogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts