Emilcia-x 06.06.2013 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Witajcie, chcę odnowić ściany w łazience, czyli pomalować je jakąś emulsją w kolorze. Mój zamiar był taki: pozrywać farbę (emulsję) w miejscach, w których odstawała od ściany do tego stopnia, że było widać zieloną płytę, po czym zagruntować te fragmenty i pomalować już całą ścianę... Dodam, że łazienka była ostatnio malowana z jakieś 10 lat temu (może jest tam na całości położona 1-2 warstwy farby, nie więcej). Niestety, zrywanie farby szpachelką w moim wykonaniu spowodowało także zerwanie fragmentów kartonu z płyty i moim oczom ukazało się coś białego (chyba ten gips składający się na płytę). I moje pytanie: czy mogę pozostałe resztki kartonu usunąć papierem ściernym i na ten gips od płyty położyć swój gips i całość malować? Czy to będzie trzymać? Lub - jak inaczej teraz sobie z tym poradzić? Czekam z niecierpliwością na odpowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts