papi240 06.06.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Witam poszukuje materiału na dom, dziś zadzwonił do mnie przedstawiciel "HADYKÓWKA" a jakiś czas temu byłem na lokalnym składzie materiałów, sprzedawca posiadający bardzo marketingowe podejście zachwalał maxa z wienerbergera jak i hadykówkę, zapewniał że jeden i drugi max jest zrobiony w "technologii poryzowanej" czyli do produkcji użyto ok 5% pyłu drzewnego/trocin. Przedstawiciel z hadykówki też coś o tym wspominał, jednak na stonie hadykówki nic takiego nie znalazłem, na stronie wienerbergera jest jeszcze gorzej - tam nic nie ma o pustach MAX przez nich produkowanych czy prawdą jest że któryś z tych producentów dodaje te pyły/trociny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 07.06.2013 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 A które teraz nie są poryzowane, to moim zdaniem żadna zaleta, ściany z takich pustaków i tak trzeba docieplać. Macałem kilka pustaków max i jeden tylko był z prawdziwej, solidnej ceramiki, ewidentnie odstawał masą i solidnością od innych, nie pamiętam jednak jaki producent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 09.07.2013 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 To super, że macałeś pustaki i na tej podstawie oceniłeś ich jakość. Naucz mnie tej antycznej technologii, mistrzu!! Przecież to żadna sztuka ocienić jakość materiału organoleptycznie, o niektóre klony porotermu to wystarczy przypadkowo się potknąć by z pustaka pozostała stłuczka ceramiczna, brak umiejętności oceny jakości materiału na budowie to kalectwo a nie powód do dumy jak w Twoim przypadku, ocenianie jakości materiału na podstawie danych katalogowych to już szczyt naiwności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heine84 28.07.2013 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2013 (edytowane) mnie już tu nie ma.. Edytowane 29 Października 2014 przez heine84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts