tomasz-bolczyk 07.06.2013 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Co sądzicie na temat rozpalania grilla na balkonie? W niektórych przypadkach jest to dozwolone, a w niektórych nie.Swojego czasu miałem sąsiada, co urządzał sobie takie małe grilowanko na balkonie, i dymił na pół bloku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacza58 07.06.2013 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Cześć, Według mnie to fajna sprawa ale jak mieszkasz na samej górze w bloku , Są różni sąsiedzi , np u mnie to od razu by zadzwonili na straż miejską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asa2013 07.06.2013 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Grillowanie w blokowisku nie jest fajne:( Nie wszyscy musza lubić ten zapach i powinnismy to uszanować. Z grillem lepiej na działkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muraSZ 11.06.2013 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Ja kiedys robilem grilla na balkonie, nawet postawilismy w drzwiach balkonowych duzy wiatrak, ktory dmuchal na zewnatrz. Nie do konca to pomoglo i mielismy troche siekiery w domu. Po chwili skoczylem dokupic piwka i kiedy wracalem, wszedlem do klatki schodowej, a tam... siekiera! Policja przyjechala, ale mandatu nie dali, bo balkon jest fragmentem domu i tylko w spoldzielni moga sasiedzi skarge zlozyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CzerwonaCegielka 12.06.2013 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Przesada, od tego są działki, różne miejsca wyznaczone w mieście. Zawsze można zapakować grilla i pojechać nad wodę czy polanę, pogoda piękna smaczny grill. Bo raczej nie wyobrażam sobie grilla przy mocnej ulewie czy minusowej temperaturze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktorakolwiek 19.06.2013 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Ja wiem, czy przesada? Nie każdy ma dzialkę, nie kazdy ma możliwość przejażdżki gdzieś nad wodę, poza tym nad wodą też może jakiś strażnik przyjść i się przyczepić... Ja tam bardzo bym chciała zrobić grilla na balkonie, ale podejrzewam, że by to przeszkadzało sąsiadom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrażynaZ 19.06.2013 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 EEEE nie, grill na balkonie, takie rzeczy to może kiedyś, ale no w Warszawie to by nie przeszło. Sąsiedzi z pewnością nie będą zadowoleni. Poza tym mała to przyjemność. Lepiej wyjść z rodzinką, znajomymi na polankę, w miejsca do tego dostoswane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokopin 20.06.2013 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 jeśli chodzi o grilla to podstawą jest mięso dobrej jakości bo inaczej to nie grill a jakaś lipa ;] dlatego ostatnio kupuję steki wołowe BOS, są owszem droższe ale za jakość warto dołożyć parę groszy i cieszyć się smakiem mięsa a nie wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 20.06.2013 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Grillowanie na balkonie w bloku to wiocha. I tyle na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tola58 18.07.2013 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 (edytowane) Zgadzam się z tym, że grillowanie na balkonie to kiepski pomysł i chociaż jestem amatorką potraw z grilla nie zmuszałabym sąsiadów do wdychania dymu. Jeżeli jednak macie kawałek działki, to polecam grillowanego dorsza z cytryną, po prostu niebo w gębie. Aby go przygotować będzie wam potrzebne 6 średnich i świeżych filetów z Dorsza, świeża natka pietruszki i koperek, liście botwiny, wytrawne białe wino,oliwa z oliwek lub ewentualnie olej i przyprawy (sól, pieprz, cukier, czosnek, cytryna, cebula). A teraz jak go przygotować. Najpierw robimy marynatę: Pół szklanki wina wlewamy do miski i dodajemy posiekany świeży koperek i pietruszkę, łączymy z 2 łyżkami oliwy, a następnie doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą cukru. Aby wszystko się dobrze przegryzło, to odstawiamy na pół godziny. Filet dorsza należy opłukać i zalać marynatą i odstawić do lodówki na około 2 godziny. Po tym czasie wyjmujemy ryby z marynaty i grillujemy przez około 9 – 10 minut, gdy ryby się grillują, to kroimy sparzoną cytrynę i cebulę w grube plastry, moczymy je w marynacie i układamy wokół filetów na ruszcie. Filety odwracamy na drugą stronę, smarujemy marynatą i grillujemy z drugiej strony przez kolejne 10 minut. W tym czasie oczyszczamy liście botwiny, które razem z posiekanym czosnkiem smażymy na patelni z łyżką oliwy z oliwek. Doprawiamy je solą i pieprzem. Dorsza podajemy w liściach botwiny i ozdabiamy grillowaną cebulą i cytryną. Palce lizać. Jeżeli macie ochotę na jeszcze inne sprawdzone przepisy zapraszam na stronę http://przepisy.twojerss.info/ znajdziecie tu przepisy na potrawy z grilla, super zupy i zapiekanki. Edytowane 18 Lipca 2013 przez Tola58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.