Marzyciel 29.04.2004 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 A u mnie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 29.04.2004 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 Ale my mamy juz przechyl na punkcie budowania. Jeden widzi dalmatenczyka, a ja widze na NBP-ie blachodachowke zielona. tom soyer Ty uwazaj, bo nastepnym razem bedzie w Poznaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 29.04.2004 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 Niestety ale nie zobaczę tego na własne oczy Pociagi z Katowic do Warszawy odwołane a na zjazdach na drogę Warszawska stoją niebieskie samochody.... A może to i lepiej że nie zobaczę .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 29.04.2004 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 To nie mozana przyjezdzac do W-wy samochodem? Qrcze Warszawa - miasto zamkniete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 29.04.2004 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 Nie, jestem przekonany, że można.... ale to trochę zniechęca.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 29.04.2004 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 Informacja PAP za OnetemKraj PAP, mat /2004-04-29 11:43:00 Po szczycie zabezpieczenia sklepów można przekazać dla schroniska O przekazanie schronisku dla zwierząt w Korabiewicach koło Żyrardowa płyt zabezpieczających podczas szczytu warszawskie sklepy i biura zaapelowało stowarzyszenie Empatia, które działa m.in. na rzecz humanitarnego traktowania zwierząt i ochrony ich praw. Stowarzyszenie apeluje do właścicieli sklepów, restauracji oraz innych budynków o przekazanie płyt wiórowych lub gipsowych, gdy będą już niepotrzebne, schronisku dla zwierząt w Korabiewicach (woj. mazowieckie). Organizatorzy akcji argumentują, że płyty ułatwią życie zwierzętom mieszkającym w schronisku. "Schronisko w Korabiewicach jest w ciężkiej sytuacji finansowej. Mieszka w nim około siedmiuset zwierząt, w tym sześć niedźwiedzi, które kiedyś »pracowały« w cyrku, wilczyca, pięć krów, kilkanaście koni, kilkadziesiąt kotów i kilkaset psów. Płyty przydadzą się do wielu różnych celów, m.in. budowy bud i ocieplania pomieszczeń" - tłumaczą przedstawiciele Empatii. "Z przyjemnością zajmiemy się odbiorem zbędnych płyt" - zapewniają członkowie stowarzyszenia. Osobą odpowiedzialną za akcję i udzielającą informacji jest Cezary Wyszyński (tel. 0502 279 920, e-mail: [email protected]). Prywatne schronisko w Korabiewicach w Puszczy Mariańskiej, 65 km od Warszawy, 25 lat temu założyła Magda Szwarc. W 2000 r. za swoją pracę została uhonorowana przez prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego Krzyżem Kawalerskim Orderu Odrodzenia Polski. Schronisko utrzymuje się z prywatnych pieniędzy właścicielki oraz z darowizn. Moim zdaniem cel społeczny jest godny rozwagi. A co Wy myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 29.04.2004 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 Dokładnie Wowka I potwierdzają to moje dwie uliczne znajdy, które przygarnełam w listopadzie sunia rasy unijnoeuropejski pies pasterski - Julia oraz piesek (bez jaj) mysiadłowski szakal łąkowy - Romeo Tak Trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 30.04.2004 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 Tu jest opis schroniska na stronie Empatii: http://empatia.pl/str.php?dz=49 Tu zaś - opis jednej z prowadzonych akcji: http://www.koty.pl/pzfkotyrasowe/niedzwie.html A tu przedruk artykułu do poczytania: http://www.koty.pl/pzfkotyrasowe/niedzwie1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 30.04.2004 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2004 Pomysł bardzo dobry! Ale tego towaru starczy na wiele takich schronisk. I to nie tylko dla psów. Ośrodki dla bezdomnych też nie cierpią na nadmiar pieniędzy.Tak, czy inaczej, te materiały nie mogą trafić na wysypisko!!!!!!!! I o to głównie mi chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts