czupurek 28.04.2004 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2004 dlaczego wpisałeś się do Teski do dziennika? wszelkie pytania kieruj do jej komentarzy (usuń swój post) zresztą to, samo jest u ciebie w dzienniku, oprócz twoich relacji są komentarze innych tutaj zasada jest taka: dziennik prowadzi każdy sam, a inni wpisują posty w utworzonych komentarzach powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Penejos 28.04.2004 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2004 No coz. Nie znalem tych zasad. Postaram sie dostosowac. Dzieki za zwrocenie uwagi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 29.04.2004 06:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2004 nie ma sprawy, wszyscy na początku błądzą, a znamy to, przecież z budowy, no nie?pozdrowienia, życzę szybkiego budowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazka 26.05.2004 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Panejos !! Ciekawa jestem czy ułożyłeś już te HEB-y ? Jak wyszło?Jeżeli możesz - napisz, bo jestem na tym samym etapie i będę wdzięczna za wszelkie informacje.Pozdrowienia grazka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Penejos 27.05.2004 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 Więc tak: Heby juz leża na murach. Kosztowały razem z transportem do miejsca spawania i potem na budowę, ze spawaniem i wrzuceniem dźwigiem na mury blisko 8000 zl. Kupilem 2x1200 cm metrow + 2x120 cm. Oczywiscie, aby HEB mial dlugosc wymaganą (ja zmierzylem odl. fizycznie, bo na projekcie jest 13,5 m) trzeba zespawac 1200+120. Spaw mialem przeliczony przez jednego inzyniera. Dobrze jest to zrobic, bo zreszta i tak ten, kto sie podejmie spawania musi miec parametry spawu odpowiednie do obciazenia przypadającego na HEB. No i śpisz spokojniej pod takim HEB-em Sugeruje zawsze wszystko mierzyc jednym metrem. Ja mialem taśmę 25 m i tą zmierzylem odl na murach, zawiozlem ją do Centrostalu i wg niej przycieli kawalki, i potem spawacz tą samą taśmą ostatecznie wymierzył długość ostateczną do spawania. Pamiętaj, że 1 cm HEBa kosztuje ok. 2,6 zł. !!!!!!!! To jedno piwo .... HEBy powinny stać na stemplach tak, aby nie dotykal niczego i dopiero wtedy można zalewac wieniec. U mnie wymyslili, zeby sie nie wysilac ze stemplami, podporke na ktorej HEB lezal na poduczce betonowej. W czsie wylewania wienca beton MA sie dostac pod niego. Wszystko wygląda dosyc solidnie. Zapomnialem tylko pomalowac koncowki HEBa, ktore znalazły sie w wieńcu. ale coż ... Nic mu sie chyba nie stanie za mojego życia ... Jesli potrzebujesz wiecej szczegółów pisz i pytaj. Mam pare fotek, wiec jak cie interesuja rowniez daj znac i podaj adres, na jaki mialbym je wyslac. Powodzenia (i silnych nerwow !). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazka 19.09.2006 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Witam !!Trochę mnie nie było, ale zanim mnie nie było pOŁOŻYŁAM te cholerne heby, nakryłam chałupkę i wstawiłam okna. I tyle. W przyszłym roku zamierzamy wykończyć i zamieszkać. Panejos, Ty pewnie już od dawna mieszkasz w swoim domku. Napisz, jeśli możesz, jak Ci się mieszka i na co zwrócić uwagę przy wykończeniówce - w tym konkretnym projekcie. Jeżeli możesz wyślij jakieś zdjęcia na adres [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazka 19.09.2006 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 albo na priv. Pozdrawiam.grazka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts