G.N. 08.07.2013 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 I maskę lakierniczą sobie spraw, taką z pochłaniaczem przeciw parom organicznym. Za stówkę powinieneś dostać już taką która działa, może się przydać jeszcze nie raz. A zatrucie oparami nic przyjemnego. Przerabiałem, przy oblaminowywaniu starej omegi. Niby na wolnym powietrzu, a jednak okazało się że taka powierzchnia potrafi zagęścić atmosferę w promieniu paru metrów dookoła. Biorąc pod uwagę że będziesz prace wykonywał w zagłębieniu gdzie przewietrzanie siłą rzeczy mniejsze, maska koniecznie. Rozważył bym jeszcze ewentualne wlaminowanie pasków maty szklanej na łączeniach ścian z dnem, bo to wydaje mi się być miejscem newralgicznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 08.07.2013 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Nie wiem czym laminowałeś...ZNASZ EPIDIAN5 ?!!!Czyżby subtelny aromat myszki (Z1) doprowadzał Cię do płaczu?Nie strasz ludzi!Fakt!Jest WIELE różnych epoksydów, które "ostro dają popalić"Epidian 5 do nich nie należy!To prawie miód w konsystencji i wyglądzie.Jakie opary? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 09.07.2013 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 (edytowane) Czym laminowałem? Epidianem 5-3. Być może akurat na niego reaguję gorzej niż średnia populacji, choć ogólnie alergiczny nie jestem, w każdym razie pamiętam że pogawędki z niedźwiedziem miłe nie były, a łeb mnie bolał jakbym wiadro ruskiego bimbru obalił. Przy małych powierzchniach typu zalaminowanie obitego dziobu łódki czy wlaminowanie wyrwanej kotwy wanty problemu nie było, ale jak naraz miałem przed sobą dobre kilka metrów kwadratowych świeżego laminatu, to się okazało że problem jest. Inna rzecz że to lata temu było, więc może jakiś składnik dodawali który teraz jest już wycofany, o tym nie pomyślałem Edytowane 9 Lipca 2013 przez G.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 09.07.2013 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Trójki już od lat nie ma, bo rzygali przy niej wszyscy.Była bardziej lejna jak piątka. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wacek6713 23.08.2016 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Panowie zapala mi się światełko nadziei .... poproszę ciut więcej informacji nt tego specyfiku. Gdzie to kupić, ile kosztuje, jaka jest tego wydajność z litra ... jak długo się dezaktywuje czyli kiedy można wpuścić rybki mając pewność, że co tydzień nie będę musiał kupować nowych .. PS Bosko, że to jest przezroczyste ! Napisz proszę jak poszło i jaki jest efekt, mam podobny problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 23.08.2016 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Pogooglujcie - polimerobeton. Są już specjalnie dobierane epoksydy do impregnacji kamienia.betonu.Wejdźcie na strony Nowej Sarzyny. Tam je robią.Są opisy, recepty, sposoby aplikacji... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts