BartekSta 09.06.2013 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 (edytowane) Witam, jestem na etapie wykonywania podbitki dachowej, ekipa jaka ma wykonywać prace próbuje mnie przekonać do montażu podbitki prostopadle do dachu. Ja wraz z moją małżonką, za wszelką cenę chcemy wykonać podbitkę "po krokwiach". Wg. majstrów problemem jest wykonanie załamania zaznaczonego na obrazku. Ale chyba się jakoś da to zrobić, przeglądając fotki w google mam kilka przykładów na wykonalność: tylko nie mam pomysłu jak... Posiadam podbitkę PCV BRYZA . Ktoś z forumowiczów już to przerabiał? Edytowane 9 Czerwca 2013 przez BartekSta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 09.06.2013 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 (edytowane) Akurat z tym to problemu nie powinno być . Można wstawić kątownik lub 2 jotki. Ale trzeba zmierzyć szer. okapu , bywa różna i wtedy trzeba prostopadle bo równolegle do rynny wyjdzie klin. Jan. Edytowane 9 Czerwca 2013 przez Jan P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 09.06.2013 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 A jakiż to problem? Jak nie potrafią to poszukaj innej firmy. Można to zrobić na dwa sposoby. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BartekSta 11.06.2013 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Czy sposób 2 to złamanie podbitki czy rozcięcie i położenie na "styk"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carpenter78 11.06.2013 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Przyłączę się trochę do wątku... A jakiż to problem? Jak nie potrafią to poszukaj innej firmy. Można to zrobić na dwa sposoby. Pozdrawiam. p. Andrzeju zdjęcie nr 1, będę robił coś podobnego u siebie tylko że jeszcze jedno załamanie posibitki u góry i poziomo do sciany. Pytanie, jak i gdzie zostawić otwory wentylacyjne aby one były niewidoczne i spełniały swoją rolę. Macie jakiś patent na to? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 14.06.2013 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Można zostawić szczelinę pod pasem podrynnowym lub pomiędzy podbitką a ścianą. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 14.06.2013 00:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Czy sposób 2 to złamanie podbitki czy rozcięcie i położenie na "styk"? To jest zrobione z dwóch kawałków a zacięcie jest na tzw. "gerung". Jest trochę pracochłonne ale daje efekt bo nie wymaga żadnych listew maskujących. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts