Gość GOSC12_3 10.06.2013 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Dzień dobry Proszę o poradę. Sytuacja wygląda tak. Połowa domu została ocieplona jakies 15 lat temu styropianem 10cm. Teraz będziemy ocieplać drugą połowę, ale chcemy 20cm. Dodam, ze jest tam też już tynk. Chciałabym to wyrównać i nałożyć następną warstwę 10cm styropianu. Czy to ma więc w ogóle sens? Czy po nałożeniu drugiej warstwy styropianu na styropian i tynk będzie to dobrze ocieplony dom? I drugie pytanie. Otóż chciałabym kupić ten styropian w grudniu a ocieplać okolo maja- czerwca przyszlego roku. Czy to nie będzie zbyt długo? Czy to moze uszkodzić jakoś styropian? Szukałam podobnego tematu ale nie znalazłam, jeśli jednak takowy istnieje proszę nie krzyczeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 10.06.2013 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 https://www.sugarsync.com/pf/D0345232_62489555_974142 tu masz o podwajaniu docieplen.Styropian generalnie powinienes przechowywac w miejscu, gdzie nie bedzie narazony na wplyw UV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość GOSC12_3 10.06.2013 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 fighter1983 dziękuję serdecznie za pdf. Bardzo przydatne. A co do drugiego mojego pytania to będzie to składowane w garażu, piwnicy lub w jakimś budynku gosp., więc ok. Ale czy moze on sobie tam tak lezeć ile chce (oczywiście biorąc pod uwagę datę przydatności)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 10.06.2013 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 styropian jako taki nie ma daty przydatnosci Sugerowalbym zakup styropianu zrobic zaraz po 1 stycznia. Kilka lat pokazalo ze wlasnie na poczatku stycznia styropian elewacyjny jest najtanszy. 5-6 stycznia zacznij pytac i zdecyduj sie do konca stycznia. Jezeli tego masz duzo jest jeszcze opcja, ze jezeli go przedplacisz, to Ci go przywioza powiedzmy w kwietniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 10.06.2013 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 tak teraz przeczytalem jeszcze co ten Wlodek napisal... no i w sumie napisal ze sie da... a jakos wydawalo mi sie ze tam wiecej "miesa" jest w tym artykule... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość GOSC12_3 10.06.2013 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 dzięki serdeczne, już wszystko wiem. Styropian chciałam kupić w grudniu, aby jeszcze vat odliczyć, ale jeśli jest tańszy, to pod koniec roku obliczę co mi się bardziej opłaca.Jeszcze raz dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 10.06.2013 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Pamiętaj o myszach jak będziesz go przechowywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość GOSC12_3 12.06.2013 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Pamiętaj o myszach jak będziesz go przechowywać ma sie rozumieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 12.06.2013 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 w okresie zimowym producenci styropianu robia promocje, policzyli to... do pilnowania 40m3 styropianu przed myszami wystarczy jeden kot, w zwiazku z czym w okresie od 1 listopada do 28 lutego przy zakupie wielokrotnosci 40m3 EPS - KOT gratis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość GOSC12_3 12.06.2013 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 w okresie zimowym producenci styropianu robia promocje, policzyli to... do pilnowania 40m3 styropianu przed myszami wystarczy jeden kot, w zwiazku z czym w okresie od 1 listopada do 28 lutego przy zakupie wielokrotnosci 40m3 EPS - KOT gratis o qrcze to muszę się zastanowić, bo juz mam dwie takie przybłędy. po co mi jeszcze jeden? hmmmmmmmmm A chcę kupic jeszcze w tym roku aby odliczyc wat, zobaczymy czy sie uda ( czy kaska pozwoli) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 12.06.2013 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 o qrcze to muszę się zastanowić, bo juz mam dwie takie przybłędy. po co mi jeszcze jeden? hmmmmmmmmm A chcę kupic jeszcze w tym roku aby odliczyc wat, zobaczymy czy sie uda ( czy kaska pozwoli) pozdrawiam na zupke.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts