kris198720 10.06.2013 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Witam,mam okazje niedrogo kupic dzialke ze starym zabudowaniem,zamieszkalym ale starym,z tego co sie dowiedzialem jest to dzialka rolna a budynki sa postawione na zasadzie siedliska. Moje pytanie brzmi czy na takiej dzialce z budynkiem w przypadku checi postawienia innego budynku na miejscu obecnego wystarczy pozwolenie na budowe i rozbiorke czy trzeba jeszcze przerabiac dzialke z rolnej na budowlanej? Budynki widnieja w mapkach gminy i starostwa tak ze nie jest to jakas samowolka. Chodzi mi glownie o to ze w przypadku nie wymagania tej zmiany dzialki na budowlana wystarczylo by zalatwic pozwolenie na budowe i zglosic rozbiorke starego budynki i mozna w pare miesiecy stawiac nowy budynek na ladnej duzej dzialce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts