Mikołaj Markowicz 10.06.2013 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Mieszkam w starej, ponad 100 letniej kamienicy. Sąsiad z dołu co jakiś czas pali w kominku z wkładem kominowym. Dym przechodzi przez komin i ścianę do mojego mieszkania. Jest to szczególnie uciążliwe w zimie, gdyż musimy gruntownie wietrzyć, więc wychładzać, mieszkanie. Zaznaczam, że nie interesują mnie porady prawne oraz opierające się na "porozmawiaj z sąsiadem" i wolałbym po prostu uszczelnić czymś ścianę od mojej strony. Skucie cekolu lub poświęcenie temu większej ilości czasu nie stanowią problemu. Proszę o poradę czym i jaki sposób to zrobić, by rozwiązać sprawę raz a dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 10.06.2013 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Jak masz podłogę na legarach to nie szczelność możesz mieć również pod podłoga, Trzeba komin przeczyscić, potem pogadaj z sąsiadem , aby doprowadził do kominka powietrze, aby uaktywnić ciąg w kominie, bo Tobie nawiewa z tego powodu. Możesz spróbować z CR 166 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikołaj Markowicz 19.06.2013 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Podłoga jest na pewno szczelna. Komin był przeczyszczany. Rozmowa z sąsiadem nie jest opcją. CR 166 - dziękuję za poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 19.06.2013 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 kiedyś miałem podobny problem z kominem dymowym prowadzonym w ścianie - nie było co prawda wyczuwalnego dymu ale ściana w kuchni sąsiadującej z kotłownią była spękana i rysy na tynku w krótkim czasie po pomalowaniu czerniały od przenikających spalin.Zagruntowałem ścianę, zatopiłem siatkę zbrojącą (taką jak do styropianu) na solidnej warstwie kleju do przyklejania takiej siatki do styropianu, u mnie się sprawdziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts