Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Po wymianie okien mam przecieki

Recommended Posts

Witam szanownych forumowiczow.

Jestem 2 miesiace po wymianie okien u siebie w domu w bloku. Po ostatnich ulewnych deszczach oba wymieniane okna zaczely cieknac miedzy framuga a murem. Okno balkonowe "przesówka" zaczelo cieknac od gory i na dolnych rogach, natomiast okno kuchenne cieknie z obu stron mniej wiecej od polowy wysokosci. Widac to doskonale jak nasiakaja sciany przy oknie.

Dodam ze moj blok to nowe budownictwo-4lata blok- wykonany z pustaka dziurawki i ocieplenie 10cm styropian.

Mieszkam na parterze a u mnie w bloku przy opadach deszczu woda dostaje sie niezadaszonym balkonem miedzy styropian a sciane i cieknie az do dolu. Balkony nie maja izolacji wykonanych przez dewelopera. Mimo tego ze wychodze na balkon mam nad soba iny balkon woda zalewala mi stare okno z zewnetrznej strony ale nigdy nie wpadala mi przez te okno do srodka. W tej chwili po wymianie okien woda wlewa mi sie do srodka.

Dodam jeszcze ze wczesniej woda przelewala mi sie tylko na 1/3 szerokosci okna balkonowego tu gdzie teraz jest przesówka. Nigdy nie mialem zalanego okna kuchennego a teraz po wymianie oba okna sa zalewane. Balkonowe cieknie gora i bokami a kuchenne tylko bokami.

Patrzac na okna moich sasiadow tez nikt nie stwierdzil ze mu sie woda przelewa do domu, ale tez nikt z nich nie wymienial okien.

Powiedzcie mi czy ta sytuacja wynika z bledow popelnionych przy montazu okien?

Po rozmowie z serwisantem odnioslem wrazenie ze chyba mu to troche nie w smak i dodal ze proba uszczelniania okna to zabieranie sie od tyłu za włóasciwa naprawe. Ja nie jestem w stanie uszczelniac teraz dachu i balkonow sasiadom na gorze, wspolnota jest troche bezradna dopóki nie zakonczy sie proces z deweloperem a mi sie leje woda do srodka.