figa112 10.06.2013 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Witam czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak powinna wyglądać umowa z firmą dekarską na co zwrócić uwagę, czego nie pominąć itp.Pytanie numer dwa ile potrzebuję łat na pokrycie dachu kopertowego krytego blachą dostałam w wycenie 600 szt?Bardzo proszę o udzielenie porady żółtodziubce.Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kondziu87r 10.06.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 co prawda nie znam odpowiedzi na pytanie nr 1 ale na pytanie numer 2 odpowiedź brzmi 484 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 10.06.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Pomyliłeś się Kondziu, trzeba 486. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
figa112 11.06.2013 03:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 A to już nie robi większej różnicy a co do umowy to będę szukać ale dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 11.06.2013 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Chłopaki się nabijaja. A jak mają ci to wyliczyć jak żednych danych nie podałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej belka 11.06.2013 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 ja stawiam na 482 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
figa112 11.06.2013 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Właśnie stwierdziłam że jestem żółtodziobką i w dodatku idiotką ale doszłam do tego po kilkunastu godzinach.dach ma 140m.nieładnie panowie nabijać się z kobity . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kondziu87r 11.06.2013 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 nie nie nie mis*n to ty się mylisz dach ma być kopertowy czyli 4 spadowy, twoje obliczenia nie są równo podzielne przez 4, a moje są Andrzej Belka uzasadnij swoje obliczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kondziu87r 11.06.2013 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 kobieto wklej jakiś rzut tego dachu :bash::bash::bash::bash::bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 11.06.2013 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Nie gniewaj się. Jeśli blachodachówka to kontrłat 170 mb a łat 450 mb + _. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
figa112 11.06.2013 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Nie gniewam się, sama się ubawiłam swoją głupotą a tak na serio to kupiłam dom do małego remontu nie licząc dachu i wertuje fora i czytam i czytam i będę się modlić żeby dekarz nie okazał się partaczem.Niestety jak pokazują doświadczenia wzięcie nie najtańszego fachowca nie zawsze gwarantuje dobre wykonastwo.Dodam jeszcze że przeprowadzam się z blokowiska wrocławskiego na wioskę i tematy remontowe są dla mnie zupeeełnie obce.Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej belka 11.06.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 uzasadniam - 140m2 modul 35cm 2,857 mb/m2 plus 20 % na odpad (koperta) okolo 482 mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej belka 11.06.2013 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 modul 35 przyjalem jako czesciej wybierany przez klientow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kondziu87r 12.06.2013 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 ja tam strzelałem ale widzę że o niewiele się pomyliłem figa112 ja też Cię przepraszam, że łacha z Ciebie darłem, ale nie mogłem się powstrzymać. POWODZENIA W REMONCIE:bye::bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 20.06.2013 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Dach kopertowy wszystko powinno być wykonane jak pod dachówkę (łaty w narożach i na kalenicy) a więc 140 x 3,5~4 = 490~560 mb łat a w rzeczywistości tyle ile potrzeba. Ja zawsze mam więcej a resztę zabieram na kolejny dach i się takimi pierdołami nie zajmuję. Natomiast co do umowy z dekarzem to powinnaś zabezpieczyć swoje interesy czyli zakres robót, termin rozpoczęcia i zakończenia prac, wartość robocizny, harmonogram rozliczeń, warunki gwarancji, uniemożliwić podzlecenie innej firmie, ubezpieczenie firmy wykonawczej na wypadek ewentualnych szkód itp. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diodonna 21.06.2013 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2013 Ja także dziękuję za tę poradę, pozdrawiam serdecznie Dach kopertowy wszystko powinno być wykonane jak pod dachówkę (łaty w narożach i na kalenicy) a więc 140 x 3,5~4 = 490~560 mb łat a w rzeczywistości tyle ile potrzeba. Ja zawsze mam więcej a resztę zabieram na kolejny dach i się takimi pierdołami nie zajmuję. Natomiast co do umowy z dekarzem to powinnaś zabezpieczyć swoje interesy czyli zakres robót, termin rozpoczęcia i zakończenia prac, wartość robocizny, harmonogram rozliczeń, warunki gwarancji, uniemożliwić podzlecenie innej firmie, ubezpieczenie firmy wykonawczej na wypadek ewentualnych szkód itp. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
figa112 22.06.2013 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 Panie Wilhelmi gdyby Pan robił mój dach byłabym przeszczęśliwa taki fachowiec to skarb.Jak na razie było u mnie trzech dekarzy cena uzgodniona terminy zaklepane a teraz cisza nie odbierają tel. pewnie złapali większe roboty i mnie olali ale może to lepiej bo to tylko świadczy o ich solidności.Póżniej psioczą że ktoś im w necie opinie psuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 23.06.2013 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Skoro umowa nie podpisana to tylko oferta. A tak na marginesie to co stoi na przeszkodzie żebym ten dach robił? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
figa112 24.06.2013 06:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Panie Andrzeju bo ja jakiś czas temu wysłałam Panu na priw czy nie zająłby się Pan moim daszkiem lub czy nie może Pan polecić jakiejś dobrej firmy z Wrocka.Odpisał mi Pan że to nie Pana rejony i że nie zajmuje się Pan kładzeniem blachodachówki.Dziękuję natomiast za odpis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 24.06.2013 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2013 Z całą pewnością tak nie odpisałem a już na pewno nie napisałem, że to nie moje rejony. Robimy dachy w całej Polsce i teraz będziemy też w okolicach Wrocławia. Natomiast blachodachówka jest łatwym materiałem do krycia i sugerowałem znalezienie firmy w najbliższej okolicy bo moja robocizna możźe okazać się zbyt droga a do tego koszty delegacji. Bardzo dziękuję za zainteresowanie moją firmą. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts