Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

umowa z dekarzem

figa112

Recommended Posts

Witam czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak powinna wyglądać umowa z firmą dekarską na co zwrócić uwagę, czego nie pominąć itp.Pytanie numer dwa ile potrzebuję łat na pokrycie dachu kopertowego krytego blachą dostałam w wycenie 600 szt?Bardzo proszę o udzielenie porady żółtodziubce.Dziękuję.

Nie gniewam się, sama się ubawiłam swoją głupotą a tak na serio to kupiłam dom do małego remontu nie licząc dachu i wertuje fora i czytam i czytam i będę się modlić żeby dekarz nie okazał się partaczem.Niestety jak pokazują doświadczenia wzięcie nie najtańszego fachowca nie zawsze gwarantuje dobre wykonastwo.Dodam jeszcze że przeprowadzam się z blokowiska wrocławskiego na wioskę i tematy remontowe są dla mnie zupeeełnie obce.Pozdrawiam wszystkich.:rolleyes:

• 2 weeks później...
Dach kopertowy wszystko powinno być wykonane jak pod dachówkę (łaty w narożach i na kalenicy) a więc 140 x 3,5~4 = 490~560 mb łat a w rzeczywistości tyle ile potrzeba. Ja zawsze mam więcej a resztę zabieram na kolejny dach i się takimi pierdołami nie zajmuję. Natomiast co do umowy z dekarzem to powinnaś zabezpieczyć swoje interesy czyli zakres robót, termin rozpoczęcia i zakończenia prac, wartość robocizny, harmonogram rozliczeń, warunki gwarancji, uniemożliwić podzlecenie innej firmie, ubezpieczenie firmy wykonawczej na wypadek ewentualnych szkód itp. Pozdrawiam.

Ja także dziękuję za tę poradę, pozdrawiam serdecznie :)

Dach kopertowy wszystko powinno być wykonane jak pod dachówkę (łaty w narożach i na kalenicy) a więc 140 x 3,5~4 = 490~560 mb łat a w rzeczywistości tyle ile potrzeba. Ja zawsze mam więcej a resztę zabieram na kolejny dach i się takimi pierdołami nie zajmuję. Natomiast co do umowy z dekarzem to powinnaś zabezpieczyć swoje interesy czyli zakres robót, termin rozpoczęcia i zakończenia prac, wartość robocizny, harmonogram rozliczeń, warunki gwarancji, uniemożliwić podzlecenie innej firmie, ubezpieczenie firmy wykonawczej na wypadek ewentualnych szkód itp. Pozdrawiam.

Panie Wilhelmi gdyby Pan robił mój dach byłabym przeszczęśliwa taki fachowiec to skarb.Jak na razie było u mnie trzech dekarzy cena uzgodniona terminy zaklepane a teraz cisza nie odbierają tel. pewnie złapali większe roboty i mnie olali ale może to lepiej bo to tylko świadczy o ich solidności.Póżniej psioczą że ktoś im w necie opinie psuje.

Z całą pewnością tak nie odpisałem a już na pewno nie napisałem, że to nie moje rejony. Robimy dachy w całej Polsce i teraz będziemy też w okolicach Wrocławia. Natomiast blachodachówka jest łatwym materiałem do krycia i sugerowałem znalezienie firmy w najbliższej okolicy bo moja robocizna możźe okazać się zbyt droga a do tego koszty delegacji. Bardzo dziękuję za zainteresowanie moją firmą. Pozdrawiam.