słaby dekarz 27.06.2013 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Nie gniewam się, sama się ubawiłam swoją głupotą a tak na serio to kupiłam dom do małego remontu nie licząc dachu i wertuje fora i czytam i czytam i będę się modlić żeby dekarz nie okazał się partaczem.Niestety jak pokazują doświadczenia wzięcie nie najtańszego fachowca nie zawsze gwarantuje dobre wykonastwo.Dodam jeszcze że przeprowadzam się z blokowiska wrocławskiego na wioskę i tematy remontowe są dla mnie zupeeełnie obce.Pozdrawiam wszystkich. Weź dekarzy ze stowarzyszenia, to raczej ci zagwarantuje poprawność wykonania, jeśli dasz wyżywienie , opierunek i nocleg to my z chęcią wykonamy ten dach:D: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słaby dekarz 27.06.2013 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Dach kopertowy wszystko powinno być wykonane jak pod dachówkę (łaty w narożach i na kalenicy) a więc 140 x 3,5~4 = 490~560 mb łat a w rzeczywistości tyle ile potrzeba. Ja zawsze mam więcej a resztę zabieram na kolejny dach i się takimi pierdołami nie zajmuję. Natomiast co do umowy z dekarzem to powinnaś zabezpieczyć swoje interesy czyli zakres robót, termin rozpoczęcia i zakończenia prac, wartość robocizny, harmonogram rozliczeń, warunki gwarancji, uniemożliwić podzlecenie innej firmie, ubezpieczenie firmy wykonawczej na wypadek ewentualnych szkód itp. Pozdrawiam. Nie zapomnijmy o karach za nie wywiązanie się z umowy tylko sytych:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KubaMagda 27.06.2013 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Panie Wilhelmi gdyby Pan robił mój dach byłabym przeszczęśliwa taki fachowiec to skarb.. przepraszam ze sie wtrace ale cena robocizny Pana AW była porównywalan z ena robocizny + materiał w mojej okolicy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 27.06.2013 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Oczywiście nie wszystkich stać na moje usługi i nie żadnego obowiązku aby korzystać z oferty mojej firmy tym bardziej jak się chce zastosować tani materiał. Na szczęście jest praktycznie nie ograniczona możliwość wyboru. Natomiast bez mojego kosztorys penie nie mielibyście takiej satysfakcji, że macie tak tanio wykonany dach. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
figa112 28.06.2013 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Słaby dekarzu twój nick raczej nie zachęca do skorzystania z usług na marginesie jestem po czterech wizytach dekarzy i po kolei jeden zaśpiewał cenę zaporową ,drugi się podjął mieliśmy podpisać umowę i kontakt się urwał trzeci chciał robić bez umowy więc się nie nadawał wiadomo dlaczego czwarty się podjął po tygodniu zadzwonił że nie ma wolnych terminów w środę przychodzi piąty a pewnie na nim się nie skończy.Mdli mnie na samą myśl o fachowcach którzy tak płaczą że ciężkie czasy itd.chcę zapłacić uczciwie człowiekowi który zrobi mi uczciwie podstawę mojego domu czyli dach ale nie za cenę wziętą z choinki.Pan Wilhelmi może brać dużo bo jak mniemam jest superspecem a za to należy się super zapłata.Podejrzewam że nie stać mnie na fachowca kategorii S więc nawet nie pytam ile by wziął za mój daszek.Pozdrawiam wszystkich którzy są dobrzy w swoim fachu a partaczom oszustom niesłownym życzę klientów im podobnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KubaMagda 29.06.2013 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Pojezdzic po buxowach zobaczyc kto jak robi czy ludzie zadowoleni i takich brac . Co do fachowcow klasy s -to moim zdaniem placi sie za nazwe i opinie a robote zrobia taka sama jak ci sporo tansi no ale przynajmniej w garniuturach bede robili i podjada najnowszym crafterem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
figa112 29.06.2013 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 masz rację ale jak wezmę taniego i mi spieprzy to sobie nie wybaczę a jeżdżenie i oglądanie nic mi nie da bo się po prostu nie znam kompletniePojezdzic po buxowach zobaczyc kto jak robi czy ludzie zadowoleni i takich brac . Co do fachowcow klasy s -to moim zdaniem placi sie za nazwe i opinie a robote zrobia taka sama jak ci sporo tansi no ale przynajmniej w garniuturach bede robili i podjada najnowszym crafterem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 30.06.2013 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 ... Co do fachowcow klasy s -to moim zdaniem placi sie za nazwe i opinie a robote zrobia taka sama jak ci sporo tansi no ale przynajmniej w garniuturach bede robili i podjada najnowszym crafterem.... No można sobie takie dyrdymały wypisywać. Pewnie najlepiej jak przyjadą rowerem w podartych portkach i dziurawych butach. Macie tanią firmę i z pewnością jest doskonała. Tak doskonała, że zamiast uzgodnionej papy zamontowała Wam folię. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KubaMagda 30.06.2013 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 No można sobie takie dyrdymały wypisywać. Pewnie najlepiej jak przyjadą rowerem w podartych portkach i dziurawych butach. Macie tanią firmę i z pewnością jest doskonała. Tak doskonała, że zamiast uzgodnionej papy zamontowała Wam folię. Pozdrawiam. czyli " folia" jest gorsza od papy? to ze zastosowano inny materiał nie znaczy ze firma jest zła .... tak ale jesli caly dach z dobrymi oknami kosztuje prawie tyle co robocizna.... mozna "pokusic" sie o zamiane czegos inne, jak mowil moj matemetyk na studiach doskonaly jest okrąg i do tego dążyła jego żona.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 30.06.2013 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 "Prawie" robi różnicę. Co można powiedzieć o firmie, która bez zgody inwestora zamienia materiał na gorszy? Wracając do meritum folia na deskowaniu to nieporozumienie. Wystarczy trochę poczytać na Forum. Folia to najgorszy materiał na wykonanie krycia wstępnego ale najłatwiejszy w montażu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts