Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Petecki i doświadczenia z marką

Recommended Posts

Witam,

Przeglądając sieć, forum... bardzo mało się pisze o Peteckim i jego oknach, zarówno opinni "naszych" konsumenckich (mysle o wycenach na bazie w/w) jak i artykułów w prasie powiedzmy fachowej. Mam wycenę od Peteckiego (profil Bruegmanna ADline +) i interesuje mnie jakieś dobre lub złe słowo.

POzdrawiam,

thx tyrman ale czytałem i znalazłem wszytskie posty z uzyciem hasla Petecki , ale to i tak strasznie malo i dość oszczednie, o pozostałych to ash sie roi stąd moje "biadolenie" :)

Mimo wszytsko dziekuje

POzdrawiam,

Konkluzja jest banalna;

Jakby Petecki był ściemniaczem a jego okna do dupy, miał byś co czytać do jutra, do obiadu.;)

eee tam...nie podeszli...już było kilka tematów odnośnie Peteckiego. Po prostu poszukaj:) Ja np. w ostatnim czasie zrezygnowałam z okien innej firmy na profilu Veka i przeszłam do Peteckiego. I nie żałuję

Dostałem ofertę od Peteckiego na profilu Rehau i Veka, w tym HS'a, powiedz prosze czy pod ten typ montują tzw. profile bazowe tak jak Schuco ? Jesli mogłabyś rozwinąć swoje "przejście" do Peteckiego Interesuje mnie jak z regulacją i wymiarami np.dla (110x235cm) dla okien balkonowych, których każdy inny powiedział "NIE" tzn. za szerokie i i powinna byc najlepiej poprzeczka?

Gość Konto usunięte_12*
Mam wycenę od Peteckiego (profil Bruegmanna ADline +) i interesuje mnie jakieś dobre lub złe słowo.

No to "conieco" doleję trochę goryczy :(

Mam okna Peteckiego oraz rolety i moskitiery z Kalisza (montaż pracowników Peteckiego).

Już na etapie zakupu trafiłem na niekompetentną osobę (pośrednik handlowy), która nie dopilnowała prawidłowego pomiaru. Potem były "przepychanki" kto winien i w końcu poprawki. Generalnie - montaż okien jako - tako, ale serwis (szczególnie niekończące się poprawki montażu rolet i moskitier) ciągnął się przez prawie DWA LATA!! :jawdrop:

• 1 year później...
  • 3 months później...
Zakupiłem okna od Petecki, niestety mam niemiłe wspomnienia. Okna są na profilu VEKA Alphaline i w sumie do okien nie mam nic. Problem jest z pakietem szybowym (3 szyby) produkcji Pilkington. Montowana ciepła ramka tkz TGI jest tragicznie wykonana. 1.Brzegi na łączeniach są wystrzępione, 2.miedzy szybami latają wiórki pozostałe po cięciu, 3.wklejone sa odcinki po 20 cm - jakby z odpadów, 4. na całym obwodzie są nawet po 3 łączenia małych kawałków tych listew, 5. w narożnikach wewnątrz komór idzie jeszcze czarna uszczelka ktora nie jest poprowadzona tak jak idzie narożnik tylko po łuku, do 2 cm prześwitu! uszczelnione jest to silikonem ale wygląda tragicznie (około 60% narożników) 6. występują wybulenia tej listwy TGI - garby. W przypadku tego ostatniego punktu reklamacja była uznana i ponoć maja mi wymienić pakiety szybowe w 3 oknach. W pozostałych przypadkach nie uwzględniono reklamacji i takie rzeczy sa dopuszczalne.... Oglądałem okna innych producentów u znajomych na budowach i nie widziałem takich akcji. Wybierając te okna a nie należały do najtańszych miałem nadzieje ze to porządna firma. Wizualnie bardzo słabo sie to prezentuje .