hydraulik_ 11.09.2013 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 VITODENS 100 jest fatalny.A czy sie opłaca ???Warto policzyć .W małym obiekcie nie opłaca się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 11.09.2013 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 VITODENS 100 jest fatalny. A czy sie opłaca ??? Warto policzyć .W małym obiekcie nie opłaca się . witam jak akurat nie montuję VITODENSÓW jakie masz do nich uwagi? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
serekk 11.10.2013 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 A powiedzcie mi, czy dla domu izolowanego do 30kwH/m2 i który będzie miał około 150m2 opłaca się właśnie kocioł kondensacyjny? Nie planuję ogrzewania podłogowego. Może jakieś przykłady tych kotłów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbarosa 24.02.2014 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2014 Rozmawiałam z kilkoma instalatorami i przy obecnych cenach, przy średniej wielkości domu, dopłata za kondensację zwróci się po 3-5 latach. Oczywiście jest to szacunek mocno przybliżony, ale wskazuje, że kocioł kondensacyjny jest inwestycją, która zwraca się po kilku sezonach. Im budynek większy tym szybciej się amortyzuje. Sądzę, że przy powierzchni poniżej 100 m2, okres zwrotu może być już porównywalny z żywotnością kotła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orko 27.02.2014 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Dla domów 3-5 litrowych jest jeszcze jeden aspekt, który należy rozważyć. Otóż są kotły kondensacyjne modulujące od 1.8 kw natomiast o kotłach z zamkniętą komorą spalania i tak niskiej mocy nie słyszałem. Sam mam olbrzyma którego udało się okiełznać sterownikiem pokojowym zmuszając go do pracy cyklicznej, ale i tak doradzam dołożyć 2-3 tys i kupić kondensat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izamanko 20.09.2014 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Jestem użytkowniczką kotła BatGaz-P 20kW w domu o metrażu 120m2 i uważam, że jest on niezwykle ekonomiczny, dzięki całkowitemu spalaniu paliwa. Sadzę, że zakup kotła kondensacyjnego w całkowitym rozrachunku bardziej się opłaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 20.09.2014 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Jestem użytkowniczką kotła BatGaz-P 20kW w domu o metrażu 120m2 i uważam, że jest on niezwykle ekonomiczny, dzięki całkowitemu spalaniu paliwa. . a które inaczej spalają?reklama to jest czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teres1719510421 20.09.2014 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 a które inaczej spalają?reklama to jest czy co? Teraz wszystkie chwyty dozwolone, marketing szeptany itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 20.09.2014 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Zachwyty wali w internecie gdzie się da. Wszystkie wpisy na FM to spam. Jest to sposób zarabiania. 30 zł za 100 postów . Patrz Allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baca350 23.01.2020 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Opamietajcie sie wy wszyscy piecownicy!!! W kotłowni stoi kocioł a nie piec. Choć przy ogrzewaniu powietrznym będzie to piec, a kotłownia zamienia sie w piecownię, ALE U NAS PRAWIE NIESPOTYKANE.laikom wybaczam, fachowcom nie, dla mnie to papierowe tygrysy. Kocioł kondensacyjny działa dobrze przy odpowiednio przewymiarowanych grzejnikach i co za tym idzie niskiej temperaturze na powrocie. Jeżeli ktoś ma instalacje na parametry 90/60 i grzejniczki jak laptopy to kupując kondensacyjny kocioł wpuścił sie w maliny. Hej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montixe 24.01.2020 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 (edytowane) Opamietajcie sie wy wszyscy piecownicy!!! W kotłowni stoi kocioł a nie piec. Choć przy ogrzewaniu powietrznym będzie to piec, a kotłownia zamienia sie w piecownię, ALE U NAS PRAWIE NIESPOTYKANE. laikom wybaczam, fachowcom nie, dla mnie to papierowe tygrysy. Kocioł kondensacyjny działa dobrze przy odpowiednio przewymiarowanych grzejnikach i co za tym idzie niskiej temperaturze na powrocie. Jeżeli ktoś ma instalacje na parametry 90/60 i grzejniczki jak laptopy to kupując kondensacyjny kocioł wpuścił sie w maliny. Hej! Kret, górnik czy archeolog ? Na pewno nie koparkowy, bo koparką nie dałby rady wykopać tematu z przed 6-ciu lat. A przy tym jak się napina Edytowane 24 Stycznia 2020 przez montixe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 24.01.2020 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 Widać , że nowy:offtopic: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 24.01.2020 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 dla mnie to papierowe tygrysy. Kocioł kondensacyjny działa dobrze przy odpowiednio przewymiarowanych grzejnikach i! Brawo , A co to przewymiarowane? Tygrysie. Grzejniki sie wymiaruje ( dobiera ,projektuje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrstefanski222 06.12.2021 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2021 obecnie chyba już nie czas na piece konwencjonalne - tylko kondensat bo i sprawność wysoka ale i już coraz częściej nie są dopuszczane wszędzie do instalacji wg. nowych norm bezpieczęństwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts