szymek_509 11.06.2013 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 WitamPrzymierzam się do zrobienia bramy przesuwnej podwieszanej i wiem jak zrobić górną szynę i bramę z wózkami która będzie jeździć wewnątrz ceownika, ale mam problem ponieważ brama będzie podwieszana i nie będzie dotykać podłoża tylko wisieć i nie wiem co teraz trzeba będzie jeszcze zrobić żeby brama nie huśtała się i obijała o ścianę ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 11.06.2013 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Nie do końca rozumiem Twój problem / pomysł na tą bramę ale u mnie brama na bocznych krawędziach ma zamontowane kółka (coś jak od wrotek/rolek) które poruszają się w prowadnicy i stabilizują bramę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymek_509 11.06.2013 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Nie do końca rozumiem Twój problem / pomysł na tą bramę ale u mnie brama na bocznych krawędziach ma zamontowane kółka (coś jak od wrotek/rolek) które poruszają się w prowadnicy i stabilizują bramę. tzn. chodziło mi o to że jak brama jest u góry podwieszona na wózkach to na dole jak by jej nic nie prowadziło to mogła by być nie stabilna i huśtać się ale gdzieś jeszcze wyczytałem że na samym dolnym rogu na ścianie montuje się właśnie taką rolkę prowadzącą albo łożysko w poziomie które porusza się wewnątrz dolnego profilu bramy, i takie rozwiązanie by było chyba najlepsze. A te kółka które masz zamontowane na bocznych krawędziach bramy to masz zamontowane u góry czy na dole ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 11.06.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Myślę że rozmawiamy o zupełnie innych bramach i stąd brak porozumienia. Ja mam bramę segmentową przesuwaną do góry , coś takiego : A jak się domyślam Ty chcesz zrobić jedno skrzydło które będzie przesuwać się w bok. W takim razie : - do podłogi przykręcił bym "U", czy tam odwrócony ceownik i w tym "ślizgała" by się brama (brama w środku ceownika). Jak by piszczało to ceownik można wyłożyć w środku jakimś teflonem, - ewentualnie zamiast ceownika "wkleić" w posadzkę na kotwę chemiczną dwa pręty z rolkami które będą u dołu prowadzić bramę (brama pomiędzy rolkami) - to co proponujesz czyli łożysko w poziomie poruszające się w dolnym profilu bramy. Tylko to jest moim zdaniem najtrudniejsze do wykonania (choć przy okazji chyba najbardziej "eleganckie") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobramPL 06.03.2019 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2019 Zawodowo jestem mocno związany z budową bram przesuwnych podwieszanych, ponieważ właśnie sprzedaję elementy systemu przesuwnego.Wiele rozwiązań przedstawiłem na stronie:https://systemypodwieszane.pl/pol_m_Do-drzwi-i-bram_Brama-przesuwna-podwieszana-561.htmloraz bardziej podstawowe systemy: https://dobram.pl/pol_m_Systemy-podwieszane_IBFM-ocynk-_Szyna-42x53mm-200kg-434.html Zainteresowanych zachęcam do bezpośredniego kontaktu na forum lub przez stronę internetową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts