pawelchaos 11.06.2013 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 witam jestem tu nowy więc wybaczcie błędy proceduralne jeśli coś przeoczyłem mam kilka pytań dotyczacych technicznej strony ogrzewania podłogowego 1. przymierzam się do takiego rozwiazania w swoim mieszkanku z wykorzystaniem pieca kominkowego z płaszczem wodnym o mocy 5kW dla powieżchni podłogi około 40m2 czy da radę ?? 2. na posadzce mam deski podłogowe gr 32mm i nie chciałbym ich zrywać a rurki położyć w wyfrezowanych w niej rowkach . Czy taki sposób instalowania ma sens ?? bo na to dopiero panele z zachowaniem pozostałych zasad itd itp pozdro Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 11.06.2013 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 każdy wynalazek popycha ludzkość do przodu.mimo wszystko powodzenia-szczerzepozdrawiam chyba łatwiej to zrobić na grzejnikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 11.06.2013 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 witam jestem tu nowy więc wybaczcie błędy proceduralne jeśli coś przeoczyłem mam kilka pytań dotyczacych technicznej strony ogrzewania podłogowego 1. przymierzam się do takiego rozwiazania w swoim mieszkanku z wykorzystaniem pieca kominkowego z płaszczem wodnym o mocy 5kW dla powieżchni podłogi około 40m2 czy da radę ?? 2. na posadzce mam deski podłogowe gr 32mm i nie chciałbym ich zrywać a rurki położyć w wyfrezowanych w niej rowkach . Czy taki sposób instalowania ma sens ?? bo na to dopiero panele z zachowaniem pozostałych zasad itd itp pozdro Paweł Mozna ale musisz zastosowac lamele grzewcze takie jak: http://www.synergis-polska.eu/pdf/roth/03_systemy_ogrzewania_podlogowego.pdf Kocioł o mocy 5 kW da radę, ale regulacja temp. nieco kłopotliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts