Czapek 11.06.2013 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Witam serdecznie. Mam dylemat jak wstawić drzwi, a raczej wykończyć próg.Sprawa wygląda następująco. Mieszkam w bloku, podłoga klatki schodowej jest wyżej o 8 cm niż korytarz w mieszkaniu. Drzwi otwierają się do środka, także skrzydło drzwiowe jest usytuowane przy podłodze w mieszkaniu, w związku z tym pozostanie mi dziura między podłogą klatki a drzwiami. Drzwi Porta Agat z metalową ościeżnicą. Pomysł może mam ale nie mogę wyszukać - kątownik lub płaskownik z uszczelką. Dodam iż nie chcę dokładać czegoś o co bym się potykał i tak już trzeba uważać jak się wchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 12.06.2013 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Jeśli drzwi mająbyć szczelne (a chyba tak?) to ten próg być musi. Trzeba go położyć na podłodze, tak by skrzydło dochodziło do uszczelki. A ta różnica? hmm wczesniej jej nie było? Wypada ją wykończyć. Płytką? Tynkiem? listwą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czapek 12.06.2013 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Czyli, wycinamy w lastryko miejsce na próg, a następnie część tego progu zalać/zakleić betonem? Czy to będzie ok? Jeżeli tego nie zrobię od strony klatki zostanie dziura na szerokość progu. Naprawdę nie ma innego rozwiązania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 12.06.2013 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Sorry, ale mam słaby wzrok i nie widzę nic konkretnego na Twoich zdjęciach. A co mówi montażysta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czapek 13.06.2013 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Montażysta chciał wstawić bez progu, ale jednak stwierdziłem iż wytnę to lastryko i wstawię jak powinno być, następnie dorobię jakąś blaszkę i zaleje to betonem. Wstawię fotki jak będzie skończone. Czas realizacji zamówienia to 5 tygodni także proszę o cierpliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czapek 16.08.2013 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Tak jak obiecałem mam drzwi i zakończyłem obróbkę. oto parę fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts