plusultra 12.06.2013 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Witam, Kto ma inne wykończenia poddasza niż płytami g-k? Moglibyście się pochwalić? Albo podzielić inspiracjami? Myślę o boazerii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milosniczka prostoty 16.06.2013 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Witaj, ja planuje biale dechy,chyba na welne,ale jeszcze nie wiem co i jak.Na razie wszyscy robia wielkie oczy o co mi chodzi???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusultra 19.06.2013 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 Witam Znajomą Białe dechy fajne inspiracje widziałam, ale czy nie zżółkną? Może biała bejca... i pobielić drewno np brzozę, choć do malowania to i sosna wystarczy - naturalna by zmieniła kolor z czasem - jest miękka ale co tam - na ściany wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 20.06.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Deska podłogowa łączona na pióro-wpust lub deska szalówka taka jak na podbitkę grubości 19 mm szerokość krycia 11 cm. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amca 25.06.2013 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Witam, Kto ma inne wykończenia poddasza niż płytami g-k? Moglibyście się pochwalić? Albo podzielić inspiracjami? Myślę o boazerii... Może płyta MFP? http://www.muratorplus.pl/technika/drewnopochodne-plyty-mfp/plyty-budowlane-mfp-odpowiedni-material-do-wykonczenia-poddasza_80010.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monsiu 26.08.2014 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 podciągam,ZAleży mi na minimalnym obciązeniu poddasza użytkowego (150 kg/m2) z wiązarów dachowych.Czy można zamiast płyt gk użyć szalówki na ścianach poddasza z wiązarów? Czy trzeba dodatkowo do słupków (mam wiązary attykowe) montować profile,tak jak pod płyty GK,czy wystarczy poziomo przykręcać deski bezpośrednio do słupków? I jak wtedy zamocować wełnę na tych ściankach od drugiej strony?Rozstaw wiązarów waha się od 45 do 82 cm.Z góry dziękuję za odpowiedzi.Może ktoś samodzielnie to robił u siebie i podzieli się doświadczeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts