Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

roleta, żaluzja, a może coś innego? - czym zasłonić okno, ale i nie zaciemnić pokoju

roko-82

Recommended Posts

Szukam jakiegoś ciekawego pomysłu na zasłonięcie okien, z tym że nie chcę aby w pokojach było ciemno, ani też było wszystko widać

Może macie jakieś pomysły lub praktyczne zastosowania w swoich domach?

Zwykłe (najtańsze) blaszane żaluzje (w dowolnym kolorze).Ustawione pod odpowiednim kątem spowodują, że będziesz niewidzialny:-), a odbijające się od blaszek promienie słoneczne rozświetlą pokój.

Sprawdzone w praktyce:yes:.

PS. co do czyszczenia żaluzji, w sieci znajdziesz różne wynalazki, ale wystarczy odkurzacz.

Edytowane przez free_shop

A ja u siebie w domu zamontowałem żaluzje aluminiowe imitujące drewiane, i jestem bardzo zadwolony, potrzebuje intymności zamykam całkiem, potrzebuje światła podciągam do góry.

Zobacz sobie zdjęcia jak to wygląda na moim blogu we spisach http://123budujemy.pl/?s=%C5%BCaluzje

Mamy okna drewniane, żaluzje z bezinwazyjnym montażem. polecam

http://123budujemy.pl/wp-content/gallery/marzec2013/dsc08638.jpg

Jako ze na moim osiedlu zabudowa jest dość gęsta miałem ten sam problem. Na początku zainstalowaliśmy rolety rzymskie z grubego materiału. W nocy ok natomiast w dzień w mieszkaniu było zbyt ciemno. Doinstalowałem wtedy rolety pojedynczo na każde okno kupione za śmieszne pieniądze w szwedzkim sklepie meblowym. Na dzień jak znalazł. Praktycznie w ogóle ich nie podnoszę, bo przepuszczają wystarczającą ilość światła, skutecznie odbijając światło z zewnątrz. Na noc zaslaniam te rzymskie z grubego materiału.

DSC_0208.jpg DSC_0209.jpg DSC_0210.jpg

Edytowane przez Dziekanows