Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cieknąca miska wisząca

seki

Recommended Posts

Zainstalowałem właśnie miskę wiszącą roca giralda do stelaża wc grohe rapid. Problem w tym, że przy spłukiwaniu wody lekko sączy się woda po gąbce izolacyjnej między stelażem a miską. Dokręcenie śrub niewiele pomogło. Być może popełniłem jakiś błąd przy docinaniu rury odpływowej (stawiam na nią gdyż jej okolice są mokre po zdemontowaniu miski. Czy jest jakiś sposób by temu zaradzić? Sączenie wody jest tak niewielkie, że generalnie spada 1 kropla na 5 minut ale jednak... Myślałem czy miski po prostu wkoło nie zasilikonować (pewnie przestało by się sączyć) ale to chyba nie jest dobre rozwiązanie. A może zrobiłem coś źle - rury zamontowałem najpierw na stelażu a potem dopasowałem i docisnąłem do tego muszlę. Proszę o pomoc

spaprales robote, nic tam sie nie silikonuje i nie ma ani grama wody spasc na 5min, dobe,itd, ja jak montuje muszle podwieszana docinam rurki na odpowiednia miare tak zeby dokladnie w miske sie wcisly, i przy montarzu miski smaruje te gumy np plynem zeby ladnie sie wslizgly na swoje miejscem bo prcelana ma nieraz tam niedorubki i jest chropowata co powoduje podwijanie uszczelki lub nie dokladne ulozenie uszczelki.

Problem rozwiązany. Rurki jednak były dobrze docięte tylko uszczelka przy rurze odpływowej stelaża się poluzowała. Dla osób, które pierwszy raz montują miskę wiszącą uczulam na te uszczelki. Temat zamknięty