Nelli Sza 11.09.2015 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Mmelisko, Aniko wakacje się skończyły Teraz praca i szkoła, choć ja jeszcze się byczę na urlopie rodzicielskim, ale już mi się powoli kończy ten raj I trzeba będzie wrócić do pracy. Ale tak szczerze mówiąc to bardzo za nią tęsknię julianko, serio? to się cieszę, bo nie byłam pewna, czy to dobrze jest zrobione. Podejrzewam, że jakieś małe poprawki i tak wskoczą, ale cieszę się skoro Ty tak mówisz, bo jednak masz już spore z tym doświadczenie Co u nas? Dobrze Chwilowo mieszkamy w Gdyni, więc domku nie możemy doglądać, ale robią to inni. W dolnej łazience działa pan cegiełkowy, który ma za zadanie przykleić to, co zostało (z obłożenia komina) na ściankę za geberitem. I potem chcemy pomalować ją na biało Działa też pan Złota rączka, który właściwie skończył robić ścianę między pokojami dzieci (musiał ją pociągnąć do kalenicy, bo była wymurowana tylko do skosu, czyli do wysokości 2,80, a teraz ma jakieś 5 m:p). Teraz pan będzie robił parapety, kończył górną łazienkę w sensie: zabudowy, gipsowanie, szlifowanie..i jeszcze jest do zrobienia sufit w nasze sypialni. A jak ogarnie ten pył i kurz to zabiera się za malowanie No i jeszcze trwają rozmowy (błagalne) z bratem Pawła, stolarzem, który ma nam uratować stopnice ze starych naszych schodów, z Leśnego Domku. Także pod koniec roku może będą już schody. Wcześniej jeszcze trzeba dokończyć deskowanie nad klatką schodową, wyszlifować wszystkie belki i rozbielić. A potem to już tylko przeprowadzka Strasznie się przeciąga to wszystko, ale na drodze stanęły inne, ważne sprawy, więc spokojnie zaczekamy Już mi tak nie bije, jak kiedyś, że muszę szybko, póki dzieci małe. Co mi z tego przyszło, każdy wie. Teraz jestem mądrzejsza, choć niestety też starsza Buuu felangel, dziękuję za słowa i że zaglądasz Dziewczyny, a wybieracie się na zlot 26 września do Warszawy? My się zgłosiliśmy i mam nadzieję, że uda się nam dotrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 11.09.2015 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 A i jeszcze miałam podziękować juliance za wszystkie sprawy związane z cegłą. Dziękuję Słońce za namiary na maszynę do cięcia, wszelkie porady, podpowiedzi, informacje. Tak naprawdę dzięki Tobie udało się zrealizować tę zachciankę Apropos cegieł jeszcze to ... mamy już obłożony cały komin, po sam dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 11.09.2015 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 :hug: Same dobre wieści Cieszę się, że sprawy idą do przodu. Cegła niestety pracochłonna jest w cięciu, ale było warto . Bardzo luuuubię Gdynię. Mogłabym tam zamieszkać na stałe . Ja się tam nie znam na dechach (gdyby tak było, to moje wyglądały by jak Twoje) - po prostu widzę jak masz ślicznie położone i mam porównanie do moich szczerbatych. Jak znajdziesz chwilkę to zajrzyj - pokazałam je u siebie. Kocham je mimo wszystko. Zaszpachlowałam co umiałam i nie jest już tak źle . Trzymam mocccno kciuki za tempo prac. I nie pisz mi tu "starsza" - każdy wiek jest piękny i ma swoje dobre strony . Jesteś pięknie dojrzała, masz świetnego Męża i cudowne dzieci, a niebawem wprowadzicie się do wymarzonego domu. Są trudne momenty, ale mijają . W wakacje spotkałam dobrego człowieka dobiegającego 80-tki. Patrzył na mnie jak na dziecko i mówił "ot młodość" . Ja dawno przestałam ją czuć, ale jego słowa uświadomiły mi, że w zasadzie to prawda . Dzieci dodają nam energii, cieszą serce i oczy, gdy widzimy zmiany i rozwój. I tak sobie myślę, że nie straszna 40, 50 czy 60 na karku, kiedy masz marzenia i kochających ludzi wokół :hug: Na zlot się nie zgłosiłam . Nie dam rady organizacyjnie, ale liczę na relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 11.09.2015 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Nelusia a my się potulamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 11.09.2015 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 julianko, widziałam twoje dechy, może i szczerbate, ale piękne i świetnie sobie z nimi poradziłaś. To właśnie świadczy, że się znasz, a winą nie możesz obarczać siebie. Efekt końcowy jest super i to jest najważniejsze No, dobre wiadomości, dobre. Dzisiaj dzwonił do mnie pan od płytek, żeby zapytać, czy mamy coś jeszcze do roboty. Tak się ucieszyłam! Teraz będzie właśnie kładł w łazience, a potem może jeszcze zajmie się białym montażem Także fajnie wusia, wiem, wiem, już się cieszę na to spotkanie Jak Cię ktoś napadnie znienacka i długo nie będzie puszczał, to, to będę ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 11.09.2015 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 no już się Kochana doczekać nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 12.09.2015 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2015 Fajnie że u was do przodu. Bardzo chciałam mieszkać nad morzem więc zazdroszczę Nam też do przeprowadzki brakuje już tylko schodów.... I wody, i prądu, i kanalizacji. Bo ja i tak betonowa podłogę chciałam mieć i niepomalowane ściany wyglądają tak modnie loftowo a brak mebli, kuchni i armatury łazienkowej sprawia wrażenie przestrzeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andariel 12.09.2015 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2015 My z Miśkiem będziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 13.09.2015 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 (edytowane) andariel, bardzo się cieszę! Aniko, jesteśmy tu tylko "na chwilę", dlatego chcę się "nażyć", nawdychać, naspacerowac i naoglądać tego Morza kochanego, ile tylko się da To się szybko skończy, ale póki trwa korzystam I nic się nie martw, schody zrobią i będzie Pani zadowolona Pozdrowienia niedzielne, Zojka dziś kończy 13 miesięcy, a dopiero co się urodziła Mikołaj za tydzień 8 a Julka już 11.... Jak ten czas leci Edytowane 14 Września 2015 przez Nelli Sza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 13.09.2015 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 Morza od ponad 4 lat nie widziałam a też je kocham Julka to już śliczna panna. Jak to mówi mój znajomy: czas wiatrówke na adoratorow kupować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 13.09.2015 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2015 Mnie też trudno uwierzyć, że czas tak szybko biegnie. Julisia dopiero co była moją maleńką biedronką, a zaczęła właśnie zerówkę. Gdy przytulam Jasia to napawam się bobasem, bo ani się obejrzymy, a pójdzie do szkoły. Jest dwa miesiące starszy od Zojci . Buuu... też chciałabym pojechać i poznać osobiście wszystkich fajnych ludzi z FM. Odpoczywajcie, cieszcie się Bałtykiem i wracajcie bezpiecznie A potem pochwal się zdjęciami z postępów w domku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 14.09.2015 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2015 Aniko Julianko, na pewno się pochwalimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 14.09.2015 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2015 Nelli, uściski serdeczne i pozdrowienia z Podlasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrysiaG 20.09.2015 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Nelli Ja także serdecznie i ciepło pozdrawiam z Wielkopolski.Mieszkam daleko,ale często bywam w Twoich stronachi także jest tam pięknie.Oczywiście przepiękny zamek także zwiedziłam.Gratuluję tak szybkiego postępu prac.Piękny domek. Pozdrawiam ciepło całą rodzinkę.KrysiaG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 25.09.2015 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 tolu, Krysiu dziękuję Krysia, prace nie postępują za szybko. Jednakże nie ma się co dziwić, skoro zamiast budować jeździmy gdzieś po Polsce Na szczęście mamy dwóch panów, złote rączki, którzy działąją. Robi się łazienka na dole. Trzymajcie kciuki. No i muszę poprosić, żeby mi jakieś foty cyknęli Jutro zlot, a my chorzy Kurujemy się więc z trybie turbo, żeby pojechać i spotkać się z Wszystkimi. Ja już nie mogę się doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 25.09.2015 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Nelusia już jutro tulać się będziem:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 25.09.2015 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Nelcia, Zdrowiejcie szybko i bawcie się dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 27.09.2015 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2015 Nelcia tak fajnie bylo Was poznac na żywo, maleńka jest przesliczna, rozesmiana i taka radosna. Piekna mama i corcia, rosnie nam nowa Miss Muratora, Tola musi sie strzec i korone gdzies schowac Kochana jak sie troche ogarniesz i ozdrowiejecie to poprosze o foteczki na maila, daj tylko info to podam adres. My nie zrobilismy zadnych zdjec, jakos w glowie nie mielismy No i oczywiscie kawa musowo niedlugo, wszak niemalże sasiadkami chwilowo jestesmy:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 27.09.2015 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2015 nio lalunia słodziutka jak nie wiem co, jak pomiziałam pod bródką od razu pysio od ucha do ucha roześmiane:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 27.09.2015 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2015 Szkoda że nie mieliśmy okazji się spotkać, ale u nas ekstremalnie intensywny weekend nie mamy Pana który nam zrobi, w tygodniu praca a wprowadzić planujemy się pod koniec października Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts