Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Hakuna matata

Recommended Posts

ja mam wysoko blat bo chciałam żeby robił za parapet i pomimo że konus ze mnie mizernej postury to świetnie mi się użytkuje blat wysoko bo stoję prościutka i kręgosłup mniej cierpi:) wysoko znaczy 91 cm bo polazłam i zmierzyłam;)

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Na górze, w korytarzu będzie miejsce na moje biurko. Chciałabym, żeby to wyglądało mniej więcej tak

http://2.bp.blogspot.com/-XJtBOiJqD4E/UekQM53U80I/AAAAAAAAMTg/OSmCxsWUJ5w/s640/okno+stolarka+aranzacja+pokoju+styl+skandynawski+Gda%C5%84sk+Sopot+Gdynia.jpg

:rolleyes:

http://dobreprojekty-blog.blogspot.com/

Neluś ale weź sobie przymierz najlepiej jaka wysokość blatu będzie dla Ciebie idealna:hug: może z bloczków zrób nóżki i kawałek dechy połóż i ustal jak Ci będzie najwygodniej:lol: mnie taka wysokość bardzo pasuje bo nie muszę się w ogóle pochylać ale komuś może być niewygodnie:( może Tobie akurat nie wiem 85 cm będzie ideałem;)

ja mam blat standard 85 cm, blat jest jednocześnie parapetem wcina się w okno, jakos nam zle te okna wytyczyli ale w ostatecznym rozrachunku wyszlo dobrze :) ja tez konus może ciut wyższy od wusi:p ale taka wysokość pasuje, mezowi który jest sporo wyższy (186 cm) ta wysokość tez nie przeszkadza. powyżej 90 cm nie pasowaloby mi zbytnio.

Okno kuchenne masz w projekcie 90cm od podłogi i na 160cm wysokie. Teraz masz je wysokie na 7 bloczków i trochę (na oko 8cm) czyli 176cm. No i znajduje się te 96cm nad chudziakiem. Czyli nadproże jest na 272cm

To znaczy, że na chudziaku będzie 22cm do wykończonej podłogi, czyli dokładnie tyle ile w projekcie. Ekipa nie pomyliła się nawet o 1cm.

Okno kuchenne masz w projekcie 90cm od podłogi i na 160cm wysokie. Teraz masz je wysokie na 7 bloczków i trochę (na oko 8cm) czyli 176cm. No i znajduje się te 96cm nad chudziakiem. Czyli nadproże jest na 272cm

To znaczy, że na chudziaku będzie 22cm do wykończonej podłogi, czyli dokładnie tyle ile w projekcie. Ekipa nie pomyliła się nawet o 1cm.

Nie rozumiem, skoro mam 4 bloczki od dołu. To jakim cudem wyjdzie 90. Matko, oświećcie mnie. I kto powiedział, że ekipa się pomyliła?;)

Aha! przy biurku też masz 90cm, a zapewniam, ze tak wysoki blat do pracy nie będzie... Nie reaguj tak emocjonalnie - sprawdź najpierw lub zapytaj, bo aż mi głupio ;)

Zapytałam :p

Neli ja mam obecnie w kuchni 90 cm do blatu (ale wysoka jestem) .......... w nowym domku okno mam na 120 od podlogi na gotowo, bo tak chcialam ;)

troche nietypowo, nie rowno z blatem ale wyzej, by nie kombinowac z bateria ;)

Nie rozumiem, skoro mam 4 bloczki od dołu. To jakim cudem wyjdzie 90. Matko, oświećcie mnie. I kto powiedział, że ekipa się pomyliła?;)

hmmm .......... to ja tez nie rozumiem .......... 4 bloczki daja 96 cm - ile masz zaplanowanej wylewki plus ocieplenie pod nia ??

jak u nas murowali okna to biegalam z miarka, bo mialam podobne obawy ;) wlasnie okno w kuchni poprawiali ;) ale u mnie inne jest

Po prostu jeśli wychodzi mniej niż bloczek, ostatniego nie murują od razu, ale domurują później już docięty na odpowiednią wysokość - w tym wypadku brakuje 16cm aby parapet był 112cm od chudziaka (22cm podłóg +90cm wys. parapetu)

Tak, zapytałaś: "dziewczyny, ..."

A nie chodzi mi o pytanie na forum, a zapytanie ekipy, kierownika lub projektanta.

Słonko, dobrze, że w swoim nierozumieniu nie byłam sama :D Na szczęście robert już wyjaśnił. A ja nie pytałam ekipy o takie rzeczy, bo przyszło mi to do głowy dopiero wczoraj, jak przyjrzałam się zdjęciom. Nie chciałam zadręczać w niedzielę, więc szybciorem na forum, bo jak z czymś takim wytrzymać do poniedziałku :D

Ale robert to facet, on tego nie zrozumie :no::p