wu 21.07.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 ja mam wysoko blat bo chciałam żeby robił za parapet i pomimo że konus ze mnie mizernej postury to świetnie mi się użytkuje blat wysoko bo stoję prościutka i kręgosłup mniej cierpi:) wysoko znaczy 91 cm bo polazłam i zmierzyłam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 21.07.2013 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Na górze, w korytarzu będzie miejsce na moje biurko. Chciałabym, żeby to wyglądało mniej więcej tak http://2.bp.blogspot.com/-XJtBOiJqD4E/UekQM53U80I/AAAAAAAAMTg/OSmCxsWUJ5w/s640/okno+stolarka+aranzacja+pokoju+styl+skandynawski+Gda%C5%84sk+Sopot+Gdynia.jpg http://dobreprojekty-blog.blogspot.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 21.07.2013 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Dzięki wusia, jesteś kochana A nie mówiłam. Muszę zmniejszyć otwór Ciekawe, czy to przy biurku też nie będzie za nisko:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 21.07.2013 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Neluś ale weź sobie przymierz najlepiej jaka wysokość blatu będzie dla Ciebie idealna:hug: może z bloczków zrób nóżki i kawałek dechy połóż i ustal jak Ci będzie najwygodniej:lol: mnie taka wysokość bardzo pasuje bo nie muszę się w ogóle pochylać ale komuś może być niewygodnie:( może Tobie akurat nie wiem 85 cm będzie ideałem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 21.07.2013 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Wusia, już sprawdziłam, 90 cm to mus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.07.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 ja mam blat standard 85 cm, blat jest jednocześnie parapetem wcina się w okno, jakos nam zle te okna wytyczyli ale w ostatecznym rozrachunku wyszlo dobrze ja tez konus może ciut wyższy od wusi:p ale taka wysokość pasuje, mezowi który jest sporo wyższy (186 cm) ta wysokość tez nie przeszkadza. powyżej 90 cm nie pasowaloby mi zbytnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 21.07.2013 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Okno kuchenne masz w projekcie 90cm od podłogi i na 160cm wysokie. Teraz masz je wysokie na 7 bloczków i trochę (na oko 8cm) czyli 176cm. No i znajduje się te 96cm nad chudziakiem. Czyli nadproże jest na 272cmTo znaczy, że na chudziaku będzie 22cm do wykończonej podłogi, czyli dokładnie tyle ile w projekcie. Ekipa nie pomyliła się nawet o 1cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 21.07.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Aha! przy biurku też masz 90cm, a zapewniam, ze tak wysoki blat do pracy nie będzie... Nie reaguj tak emocjonalnie - sprawdź najpierw lub zapytaj, bo aż mi głupio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zosik 21.07.2013 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Od kilku miesięcy mamy dachówkę o której wspomniała pestka Jest śliczna! Wcześniej była dachówka, przy zmianie dachu decyzja padła na Ruukki. A czy hałas większy? Tylko przy gradzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzazgunia 21.07.2013 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Wiatm Neluś. Stary wątek podglądałam i cieszę się, że powstał nowy. Domek rośnie jak na drożdżach. Zapisuję się do stałych podglądaczy i trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 21.07.2013 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Okno kuchenne masz w projekcie 90cm od podłogi i na 160cm wysokie. Teraz masz je wysokie na 7 bloczków i trochę (na oko 8cm) czyli 176cm. No i znajduje się te 96cm nad chudziakiem. Czyli nadproże jest na 272cm To znaczy, że na chudziaku będzie 22cm do wykończonej podłogi, czyli dokładnie tyle ile w projekcie. Ekipa nie pomyliła się nawet o 1cm. Nie rozumiem, skoro mam 4 bloczki od dołu. To jakim cudem wyjdzie 90. Matko, oświećcie mnie. I kto powiedział, że ekipa się pomyliła? Aha! przy biurku też masz 90cm, a zapewniam, ze tak wysoki blat do pracy nie będzie... Nie reaguj tak emocjonalnie - sprawdź najpierw lub zapytaj, bo aż mi głupio Zapytałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 22.07.2013 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Neli ja mam obecnie w kuchni 90 cm do blatu (ale wysoka jestem) .......... w nowym domku okno mam na 120 od podlogi na gotowo, bo tak chcialam troche nietypowo, nie rowno z blatem ale wyzej, by nie kombinowac z bateria Nie rozumiem, skoro mam 4 bloczki od dołu. To jakim cudem wyjdzie 90. Matko, oświećcie mnie. I kto powiedział, że ekipa się pomyliła? hmmm .......... to ja tez nie rozumiem .......... 4 bloczki daja 96 cm - ile masz zaplanowanej wylewki plus ocieplenie pod nia ?? jak u nas murowali okna to biegalam z miarka, bo mialam podobne obawy wlasnie okno w kuchni poprawiali ale u mnie inne jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 22.07.2013 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Po prostu jeśli wychodzi mniej niż bloczek, ostatniego nie murują od razu, ale domurują później już docięty na odpowiednią wysokość - w tym wypadku brakuje 16cm aby parapet był 112cm od chudziaka (22cm podłóg +90cm wys. parapetu) Tak, zapytałaś: "dziewczyny, ..." A nie chodzi mi o pytanie na forum, a zapytanie ekipy, kierownika lub projektanta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 22.07.2013 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Teraz kapuję, trzeba tak było od razu Co ja bym bez Ciebie zrobiła http://www.cosgan.de/images/smilie/liebe/d010.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 22.07.2013 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Słonko, dobrze, że w swoim nierozumieniu nie byłam sama Na szczęście robert już wyjaśnił. A ja nie pytałam ekipy o takie rzeczy, bo przyszło mi to do głowy dopiero wczoraj, jak przyjrzałam się zdjęciom. Nie chciałam zadręczać w niedzielę, więc szybciorem na forum, bo jak z czymś takim wytrzymać do poniedziałku Ale robert to facet, on tego nie zrozumie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 22.07.2013 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 22.07.2013 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Nie, nooooo, pięknie!!! Bardzo szybko pięterko wyrosło Domek wcale nie taki malutki!! A z pytaniami też bym nie wytrzymała i szukała "po swojemu" odpowiedzi na pytania - za nic w świecie nie zasnęłabym z takimi wątpliwościami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.07.2013 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 OMG, jak to w oczach rośnieeee!!! Ekstra!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 22.07.2013 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Dziękuję za komentarze, dziś śledziłam sobie liczbę odwiedzin i wyszła prawie setka. Czy to możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.07.2013 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2013 Ja zaglądam codziennie, ale nie piszę, bo co się będę tylko zachwycała :jawdrop:Musiałabym co chwilę ząbki liczyć, czy mam wszystkie Nelli, serce rośnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts