pestka56 09.08.2013 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 U nas też tylko nad sypialniami na poddaszu tak wyszło i to nie nad całymi pokojami. Salon cały ma tzw. sufit katedralny, czyli otwarty do kalenicy. Większość tego stryszku znajduje się nad korytarzem i częściowo nad jeną sypialnią. Pozostałe 2 sypialnie, pralnia i łazienka mają otwarcie do szczytu dachu mimo „3-ciego piętra”, które na dodatek ma prawie na całej powierzchni porządną wysokość. To było właśnie zaskakujące. Specjalnie dokładaliśmy okna dachowe, żeby ten dodatkowy pokój miał oświetlenie. Nie rezygnujcie w sypialniach ze skośnych sufitów. Tylko dajcie potężne ocieplenie, żeby dobrze izolowało szczególnie teraz, latem to ma duże znaczenie. My mamy 30 cm wełny mineralnej na skosach i deskowanie od wewnątrz. Do tego lata to absolutnie wystarczało, ale teraz dałabym jeszcze z 10 cm więcej. Nas też zaczyna dopadać gorąco. Dom nie ma wentylacji mechanicznej niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.08.2013 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Nelli, czy mogłabyś w wolnej chwili napisać jak ocieplenie będzie połączone ze ścianką w takich pokojach po sam szczyt. Planuję podobne u siebie, ale nie wiem jak to powinno wyglądać. Dorka u nas wszystkie ściany działowe z kg są tak ustawione, że u góry trafiają na krokwie i stykają się z nimi. Główna ściana z bloczków Ytonga rownież dochodzi do linii krokwi chociaż mija sie z nimi układem. Druga warstwa ocieplenia jest położona na skosach sufitów pomiędzy ścianami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 09.08.2013 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 Dorka u nas wszystkie ściany działowe z kg są tak ustawione, że u góry trafiają na krokwie i stykają się z nimi. Główna ściana z bloczków Ytonga rownież dochodzi do linii krokwi chociaż mija sie z nimi układem. Druga warstwa ocieplenia jest położona na skosach sufitów pomiędzy ścianami. Ja się trochę za późno na to zdecydowałam, i u mnie ścianki urywają się na poziomie jętek. Teraz kombinuję co z tym zrobić. Pestko, czy mogłabyś za kilka dni zaglądnąć do mojego dziennika, wrzucę tam kilka fotek jak to teraz wygląda. Bo nie chcę tu u Nelli śmiecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.08.2013 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2013 OK. Popatrzę, choć ja nie fachowiec w tej materii. Ale porównam z tym co u nas robiliśmy. może coś sensownego podpowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 12.08.2013 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2013 (edytowane) Nelka, ale masz kawał chałupy do urzadzania Wlasnie z M. ogladalismy projekt na stronie Roberta i jestesmy zachwyceni, tylko bron Boze nic tam nie zmieniaj w elewacji - bo pieknie Ci ja zaprojektowali. W ogóle fajnie bedziesz miala i serce cieszy jak ten dom rosnie, kurcze to juz dach PS. Co do szafy - to nie obrazisz sie, jak Ci powiem, ze ją macałam przed Tobą . Mogę Ci napisac ze jest piekna, duza i calkowicie w Twoim stylu, bedziesz zadowolona. Lampa do pokoju Mlodego za 10 zl byla wlasnie z owego sklepu ze starociami Edytowane 12 Sierpnia 2013 przez MusiSieUdac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.08.2013 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Chwilkę mnie nie było, a tu już góra, ścianki działowe i więźba się robi... Cudnie... Nie będziesz już ścian przestawiać bo murowane;) Szafa bardzo fajna , i ja o linka/namiar poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdr 13.08.2013 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 A! Zapomniałam o najważniejszym. Dzięki naszemu kochanemu forumowemu diabełkowi kupiliśmy szafę do sypialni! W ostatnim tygodniu sierpnia musimy ja odebrać z osławionego już na forum "składziku" Droga jest daleeeeeka, ale możliwość wypicia kawy z diabełkami, no i zobaczenia składziku "na żywo", no i zabrania ze sobą szafy przysparza tylu pozytywnych dreszczy, że i droga powinna minąć szybko i przyjemnie Czeka na nas spakowana, ale zanim się spakowała diabeł zrobił dla nas fotki. Myślę, że mogę je tutaj wkleić. Oto ona, moja nowa, drewniana, ręcznie malowana, pełna kolorów i radości miłość Mógłbym również dostać namiary na twórców tej szafy ? ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 13.08.2013 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Chyba nie byłam taka domyslna i nie napisałam wprost - poproszę i ja o namiar. Niekoniecznie od Nelci, ma i tak sporo zajęć, może któraś dziewczynka, która już ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 13.08.2013 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 MSUnia to dla mnie zaszczyt, że ją macałaś (gdzieżbym śmiała się obrażać ) Mam tylko nadzieję, że nie zgarnęłam Ci jej sprzed nosa? No i fajnie Ci, że masz ten sklepik tak blisko Ja muszę przejechać całą Polskę Privki wysłane! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 13.08.2013 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Jutro blacha. Trzymajcie kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 13.08.2013 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Nelli, czy mogłabyś w wolnej chwili napisać jak ocieplenie będzie połączone ze ścianką w takich pokojach po sam szczyt. Planuję podobne u siebie, ale nie wiem jak to powinno wyglądać. dorka, kurczę, niewiele z tego wiem, ale zapytam Pawła i dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.08.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Ja za privka dziękuję.. i też mówię, że szkoda, że to caaała Polska.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 13.08.2013 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 dajcie linka bo może tez kiedyś skorzystam Nelli trochę mnie nie było a tu już wiezba stoi, super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 13.08.2013 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Dzięki za pochwały Kochani, mam prośbę. Dawno temu trafiłam na wspaniały dziennik budowy. Niestety nie pamiętam, jaki miał tytuł, czy też kto go prowadził Ale pamiętam, że dziewczyna jakoś na etapie fundamentów posadziła wzdłuż płotu tuje. Działka bardzo duża. Tylko tyle wiem. Wiecie może o kogo chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 13.08.2013 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 (edytowane) MSUnia to dla mnie zaszczyt, że ją macałaś (gdzieżbym śmiała się obrażać ) Mam tylko nadzieję, że nie zgarnęłam Ci jej sprzed nosa? No i fajnie Ci, że masz ten sklepik tak blisko Ja muszę przejechać całą Polskę Privki wysłane! Oj gdybym tylko miała gdzie ja wstawic do swojej miniaturowej, tyci sypialni to sama bym Ci ja zgarnęła z przed nosa, bo jest piekna Ja mam blizej do skladziku ( choc rzadko tam mozna upolowac taaaki okaz), a Ty za to masz blizej do Ikei i jest sprawiedliwie Buziaki Nelcia i trzymam kciuki za blache Edytowane 13 Sierpnia 2013 przez MusiSieUdac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megiska 13.08.2013 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Neli może ten?? http://forum.muratordom.pl/showthread.php?184404-Sadzenie-tui-planowanie-rabat-itd-czyli-tu-powstaje-mój-ogród&highlight=tuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 13.08.2013 23:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 Niestety nie Megisko, ale bardzo Ci dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 14.08.2013 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Neli ależ cudna szafa nie pogardzę privem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 14.08.2013 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Neli ależ cudna szafa nie pogardzę privem A coś bliżej o tym dzienniku poza tujami pamiętasz? Zuzka sadziła tuje wzdłuż ogrodzenia, ale jej działka nie taka olbrzymia a poza tym dziennik usunęła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 14.08.2013 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Gosiu, niewiele pamiętam Wiem, że dziennik jest nowy, budowa ruszyła chyba w tym roku, na pewno są dzieci. Hmm, co jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts