Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Hakuna matata

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam bardzo serdecznie!

Przez pare lat przygladam sie watkom na muratorze, ale nigdy nie maialam odwagi zalogowac sie i cos napisac, az do dzis gdy przypadkowo znalazlam opis budowy twojego domu.

Przestalam sledzic forum jakis czas temu, ale wchodzac tu dzis i widzac jak wiele sie u Ciebie zmienilo postanowilam sie ulawnic i serdecznie podratulowac:)

Bardzo mnie ciesz ze bede mogla wspoluczestniczyc w Waszm nowym poczatku.

Pozdrawiam serdecznie.

P.S. Przepraszam za brak polskich znakow.

Witam serdecznie dopiero odkryłam Twój wątek, pięknie jest :rolleyes:

Jeśli pozwolisz to będę podpatrywać, trzymam kciuki :)

Zapraszam i dziękuję :)

Nelcia.. dobrze, że okna już wybrane.... :yes:

I dobrze, ze białe.. coś czuję, że biały to kolor przewodni u Was będzie ;)

Co/jaką stronkę Ci posłałam.. nie pamiętam już... :rolleyes:

O tak,chciałabym duuużo białego. Arnika,link mi przesłała forumowiczka Anika,kilka postów wyżej, to jej dziękowałam.

Neli super, ze okna zamowione :)

a obawy beda ...... Czesto tak jest ..... Ale bedzie dobrze, zobaczysz :)

nie zamartwiaj sie na zapas

Oknami się ogólnie nie martwię, tylko ten montaż w warstwie docieplenia.... Mam nadzieję, że panowie dają radę :)

Też uważam, że na pewno dobrze wybrałaś.

A teraz pytanie z innej beczki... nie orientujesz się czasem kiedy otworzą drogę na Pszczynę ?? Zbliża się święto Wszystkich Świętych i będę w te strony jechała ??

Niestety nie wiem, ale ostatnio słyszałam, że w grudniu.

Na pewno do tego czasu będzie jeszcze zakmnięta. chyba na przyszły rok dopiero.

Neli - jak to jest - w warstwie docieplenia okna ??

Jakby to powiedzieć? Chodzi o to, że okna będą stały na specjalnych podporach "doklejonych" do domu. Zanim pojawi się docieplająca wełna będzie to wyglądać jakby wystawały przed mur.Będą jakby w jednej płaszczyźnie z murem (z tynkiem). Nie będzie parapetów zewnętrznych. To tak łopatologicznie ;)

Witam bardzo serdecznie!

Przez pare lat przygladam sie watkom na muratorze, ale nigdy nie maialam odwagi zalogowac sie i cos napisac, az do dzis gdy przypadkowo znalazlam opis budowy twojego domu.

Przestalam sledzic forum jakis czas temu, ale wchodzac tu dzis i widzac jak wiele sie u Ciebie zmienilo postanowilam sie ulawnic i serdecznie podratulowac:)

Bardzo mnie ciesz ze bede mogla wspoluczestniczyc w Waszm nowym poczatku.

Pozdrawiam serdecznie.

P.S. Przepraszam za brak polskich znakow.

Bardzo mi miło, zapraszam!!! :)

Dzięki Venus :)

Po oknach miał być sen zimowy, ale pan hydraulik pcha się do nas drzwiami i oknami (;))

No i jak go tu nie wpuścić :)

Także za jakieś trzy tygodnie ma zacząć swoją działkę.

Tak się cieszę!

Tymczasem zbieram pomysły na zagospodarowanie łazienki.

Ilekroć tam wejdę to muszę szybko uciekać bo mam taka burzę mózgów, że no nie da się wystać ;)

Niedawno widziałam w Obi taką wannę. Bardzo mi się podoba :rolleyes:

http://www.fajnalazienka.com/pol_pl_Wanna-wolnostojaca-bez-przelewu-AURORA-1595-BIALA-POLYSK-gratis-wyprodukowana-w-Polsce-3572_3.jpg

źródło

Tam, gdzie na rzucie jest przewidziana pralka, będzie prysznic. Tylko tyle wiem :rolleyes:

Fanie byłoby, gdyby wanna stała pod oknem, tak centralnie, będzie wolno stojąca.

Zostaje więc do rozłożenia: kibelek, pralka, umywalka i lustro :rolleyes: Chciałabym, żeby stało wolno, oparte o ścianę :p

Wiem, że wymyślam, ale to takie przyjemne...:wiggle:

A jakby się dało jeszcze wrzucić toaletkę typu Hemnes Ikea, to już by całkiem było cudownie ;)

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/hemnes-toaletka__81064_PE205599_S4.JPG

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/hemnes-toaletka__0125106_PE222250_S4.JPG

:rolleyes:

Nelli powierzchnia niestety nie powala :( nie wiem czy dobrze kombinujesz z wanną na środku (też o takiej marzyłam a mam 12 m2 łazienkę), wcisnąć się da, ale chyba nie o to chodzi?

Moim zdaniem aktualne rozlokowanie w łazience jest super :yes: czyli brodzik w starym miejscu :yes: ja bym ścianę z umywalką tylko zaakcentowała, albo na całości mozaika we wzory (cena :bash: ) albo jakiś inny rodzaj dekoracji :)