Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Hakuna matata

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hejka :)

Dzięki admetko za wizytę :) a Tobie pesteczko, za inspiracje płytkowe :)

Okna są. Zdjęcia mam z wczoraj. Mam nadzieję, że jutro uda mi się zrobić z dzisiaj ;)

Przepraszam Was bardzo za sajgon, jaki panuje na działce. Jak ja marzę o możliwości posprzątania tam, tym bardziej, że jest to robota na jakieś 3 godzinki, ale NIE MAM CZASU :bash:

Dzień jest krótki, za krótki! No i tak wcześnie jest ciemno.

Właściwie mogłabym sprzątać po 20.00 z czołówką, hmmmm, jest ci to jakiś pomysł ;)

No to macie, na pewno nie jest typowo, powiedziałabym nawet, że jest bardzo nietypowo ;):cool:

markoz86, specjalnie dla Ciebie :)

DSCN2069.JPG?gl=PL

Od lasu, tutaj będzie wyjście na taras (wschód)

DSCN2070.JPG?gl=PL

Ta sama strona (tutaj, gdzie ta paleta, kiedyś rósł warzywniak :))

DSCN2081.JPG?gl=PL

Od zachodu, tutaj miała być jedna szyba, okno nieotwieralne. Ostatecznie zrobiliśmy drzwi tarasowe. W leśnym domku, w tym miejscu było wejście do domu i ganek.

DSCN2084.JPG?gl=PL

Front i wejście do domu przysłonięte nieco paletami z wełną, no i stary ganek z drugiej strony.

DSCN2089.JPG?gl=PL

DSCN2085.JPG?gl=PL

DSCN2086.JPG?gl=PL

DSCN2087.JPG?gl=PL

Na prawo łazienka, na lewo sypialnia

DSCN2088.JPG?gl=PL

Łazienka

DSCN2080.JPG?gl=PL

Południowy zachód, tutaj kiedyś był taras, a teraz? nie wiem, może jakaś ławeczka do wygrzewania się w południowym słoneczku i...przestrzeń do biegania :)

DSCN2071.JPG?gl=PL

DSCN2072.JPG?gl=PL

DSCN2077.JPG?gl=PL

I widok z działki sąsiada, gdzie leży ostatnia partia naszego drzewa do uporządkowania.

DSCN2079.JPG?gl=PL

:rolleyes:

:bye:

Edytowane przez Nelli Sza

Wiecie co, te podłużne okna na górze nie są otwieralne. Czy my zwariowaliśmy? Jak będziemy je myć:cool::D ?

Kiedy sobie to wyobrażam to :D.

W Holandii bardzo popularne jest mycie okien przez firmy. One robią to w taki sposób, że wyciągają taką długą rurę (nie wiem, co to) z myjką na końcu i jadą z tym koksem. Sięgają wysoko, ja widziałam jak wyciągnęli toto na pierwsze piętro, stojąc na chodniku. Woda się lała na przechodniów, ale tylko tak troszkę. Fajnie było ;)

My firmy zatrudniać nie będziemy, ale odgapimy sobie ten patent. Ja, w każdym razie zamawiam stronę od wewnątrz, a Paweł niech myje na zewnątrz. Tak będzie sprawiedliwie :)

Edytowane przez Nelli Sza