Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Hakuna matata

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Neluś, pięknie to rośnie i serce rośnie! :D

Radości mnóstwo nam tu sprawiasz takimi zdjęciami, Kochana!

A ogród...

Nie obchodzą go żadne katastrofy ani odbudowy, ogród wie swoje, wiosna jest i basta! :hug:

Kochani, jeszcze dziś musimy zdecydować się na kolor tynku. Niestety z desek na elewacji musieliśmy zrezygnować. Ostatecznie uznaliśmy, że tam, gdzie miały być deski damy szary tynk, a na dole, tak jak jest w projekcie - biały. Tylko jaki szary? Wiem tylko, że ma to być Baumit. Oglądałam próbki kolorów i stwierdziłam, że szarego nie ma :o Wszystkie jego ewentualne odcienie wpadają albo w brąz, albo w fiolet, albo w niebieski, albo w zieleń. No i zupełnie nie wiem, a wybrać musimy dziś, bo panowie potrzebują go na poniedziałek/wtorek.

Chyba zdam się na Pawła. Dla niego wszystkie próbki były szare. Tyleee szarego, że nic tylko wybierać. O jakże się zdziwił, kiedy go zapytałam: "A gdzie tutaj są próbki szarego?" ;)

Gdybyście mieli jakieś doświadczenia z ala szarym baumitem, dajcie znać. Dzięki!

Kolor wybrany. Strasznie się boję, żeby nie okazał się szkaradny :popcorn:

A tak na budowie było dziś po całym dniu pracy.

DSCN3067.JPG?gl=PL

DSCN3051.JPG?gl=PL

DSCN3052.JPG?gl=PL

DSCN3053.JPG?gl=PL

DSCN3055.JPG?gl=PL

DSCN3054.JPG?gl=PL

DSCN3060.JPG?gl=PL

DSCN3061.JPG?gl=PL

DSCN3062.JPG?gl=PL

DSCN3075.JPG?gl=PL

DSCN3077.JPG?gl=PL

DSCN3080.JPG?gl=PL

DSCN3084.JPG?gl=PL

DSCN3085.JPG?gl=PL

Na zdjęciach blachodachówka wyszła niebieska. W rzeczywistości jest czarna.

Działa tez pan elektryk. Ale jakoś tak na wolnych obrotach. Oby dobrze.

:bye:

Kolor o numerze 0863, szarość wychodząca z niebieskiego. Ostatecznie kolor klepnął Paweł. Jak coś to będzie na niego ;)

A powiedzcie mi taką rzecz. Robić cokolik w szarych płytkach lub kamieniu, czy zjechać białym tynkiem (od góry dolnych okien będzie biały tynk) do samego dołu? Coś mi się wydaje, że jak zrobimy cokolik to ten biały pas będzie dosyć wąski i że go przytłoczy ogrom szarej góry???