rasia 08.05.2014 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Trochę mnie nie było i już nikt o mnie nie pamięta A nie, nie, nie ... Bardzo miło o Tobie rozmawialiśmy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 08.05.2014 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 to juz wiem czemu mi sie tak czkało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 08.05.2014 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Noooo potwierdzam, ale wiedziałam, że mieliście wyjechać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MusiSieUdac 08.05.2014 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 (edytowane) Jak zwykle dowiaduje sie ostatnia, Nelcia to wspaniała wiadomość, ze po raz kolejny zostaniesz mamusia :wiggle::wiggle: Dziewczynki są słodziutkie Nasza mała, jest tak fajna, ze wszyscy po kolei mają ochote ją zjesc, a jak zaczyna się chichrać to w ogóle miękniemy Będę trzymać kciuki kochana, wszystko na pewno skończy się pomyślnie. Całusy od zbzikowanej mamuśki MSU, zdrówka zyczymy :hug::hug: Edytowane 8 Maja 2014 przez MusiSieUdac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 09.05.2014 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Noooo potwierdzam, ale wiedziałam, że mieliście wyjechać... ale nie jechalismy na długi weekend nigdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 09.05.2014 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 A skąd ktoś ma wiedzieć, jak wcześniej piszesz, że tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 13.05.2014 00:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Łaaaałłł Jak CUDNIE Pięknie to wygląda! I nie wiem, czy to złudzenie czy nie, ale... Wasz domek to DOM, a nie domeczek, on jest DUŻY! Pięknie teraz bez rusztowań wygląda, czy sama wybrałaś się na wycieczkę po okolicy by uwiecznić dom ze wszystkich stron Ślicznie wyszło.... a działka.... pięknie, super miejsce Dziękuję pięknie dziewczyny Tak Gosiu, tym razem wybrałam się sama na krótki spacer wokół domku Po pierwsze gratuluję córeczki! I życzę dużo zdrowia i sił! Domek wygląda bardzo dobrze! Pewnie, że szkoda tego drewna, likwidacji okien czy wprowadzonych podziałów w innych. Muszę pomarudzić, taka moja rola, ale to zmiany zaledwie estetyczne. Obawiam się o kilka rozwiązań technicznych czy funkcjonalnych wprowadzonych przez Was z powodów finansowych - oby nie mściły się w przyszłości. Tak jak pisałem u siebie, nie przejmuj się znów tak bardzo moimi uwagami, gdyby były to bardzo poważne problemy, na pewno działałbym, a nie tylko marudził sobie pod nosem... Do dziś byłem pewien, że ten dom jest skrojony na Waszą miarę i na pewno będzie Wam w nim dobrze, A teraz co? Jak mam spokojnie spać??? Projektujemy dodatkowy pokoik? :D:D Dzięki Projektujmy, projektujmy, bo ja już w głowę zachodzę, co to będzie Mam takie dzikie pomysły, że boję się o nich pisać, ba, głośno myśleć nawet Ale jak już zacznę tu jakieś wywody i pomysły to proszę przymruż oko Jak wjeżdżaliśmy do miejscowości Nelków.. to od razu wiedziałam, który to dom.. nie mając pojęcia wcześniej.. Góruje nad innymi.. prostotą, elegancją, kolorami... oknami... Jest super... Nelciu, Sierpniowe też są fajne . My podobnie - mamy / mieliśmy problem z "pośpiechem" dzidziusia, ale udało się. Zaczęliśmy właśnie 9 mies, więc odetchnęłam i czekam na godzinę 0 . Ślę dużo dobrych, ciepłych myśli Dom z każdymi zdjęciami coraz bardziej imponujący Jak tak dalej pójdzie, to i Wy prześcigniecie nas z zamieszkaniem Fajnie, że macie ciągły troskliwy głos Roberta, który on sam pokornie nazywa marudzeniem . Dzięki julianko! Oj z tym zamieszkaniem to chyba jeszcze daleko niestety. Ale byłoby super prosto ze szpitala pojechać do nowego domku I dziadkom dać wreszcie odpocząć od rabanu całej piątki Neluś gratulacje przede wszystkim z powodu nowego słodziaka no i cudnego domku, elewacja wygląda super. P.S Czemuście baby nic nie mówiły, że jedziecie w odwiedziny?? Dzięki markoto Martusia,ale zawsze możemy zrobić drugą turę odwiedzin u Nelków.Jestem otwarta na propozycję. Pomysł jest cudny. Zapraszam serdecznie i czekam Jak zwykle dowiaduje sie ostatnia, Nelcia to wspaniała wiadomość, ze po raz kolejny zostaniesz mamusia :wiggle::wiggle: Dziewczynki są słodziutkie Nasza mała, jest tak fajna, ze wszyscy po kolei mają ochote ją zjesc, a jak zaczyna się chichrać to w ogóle miękniemy Będę trzymać kciuki kochana, wszystko na pewno skończy się pomyślnie. Całusy od zbzikowanej mamuśki MSU, zdrówka zyczymy :hug::hug: Dzięki MSUniu Przede wszystkim wycałuj Adelkę od grubej ciotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 13.05.2014 00:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Zgryz mam i spać nie mogę. Nie wiem, co zrobić z tym skrzyżowaniem rur hydraulicznych. Pan od roboty nie widzi problemu, więc poprawić chyba nie zamierza :bash:Szukam tez kogoś od odkurzacza centralnego, bo zapomnieliśmy o tym, jak byli hydraulicy :bash:Może macie jakiś namiar na ekipę z naszych okolic? (Tychy-Pszczyna-Bielsko) Ze spraw najpilniejszych musimy zrobić odprowadzenie deszczówki. Czy to naprawdę taka straszna filozofia, że trzeba nad tym myśleć i myśleć i nic nie robić. O nie. W leśnym domku nie doczekałam się tego przez trzy lata, teraz nie popuszczę :bash:I jeszcze wkurza mnie ta cała powietrzna pompa ciepła bo jakoś nie wierzę, że będzie nam ciepło, więc może lepszy byłby gaz? Ale gaz, o matko, hen, za zakrętem, po drugiej stronie drogi I nie mam nikogo do ocieplenia poddasza (mój chłop się zadeklarował, yhy) a wełna czeka i się prosi :bash:O ja biedna Dobra, głowa mnie rozbolała od tego walenia w mur Pomińcie ten post, jakby go nie było, ale wcześniej troszkę mnie pożałujcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 13.05.2014 00:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 I jeszcze jedno mi się przypomniało. Mój kochany pan Marek płytkarz, który kładł nam płytki w garażu (w leśnum domku) pierwszy wolny termin ma na przyszły rok :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 13.05.2014 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 faktycznie tyle spraw się zwaliło... kciuki trzymam - powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 13.05.2014 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Neli coz za cudne wiadomosci OGOROMNE GRATULACJE niech malenstwo rosnie zdrowo i oszczedzaj się w miare mozliwosci dom wyglada pieknie wspanialy projekt i realizacja juz widze oczami wyobrazni jak cudnie urzadzisz w srodku pozdrawiam i wszystkiego dobrego dla Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.05.2014 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Rury od centralnego odkurzacza rozkładaliśmy sami.. banalnie proste... ale do dziś nie mamy odkurzacza, znaczy jednostki... Jakoś tak zabrakło tych kilku tysi... Odprowadzenie deszczówki... też robiliśmy sami... a do czego to będziecie odprowadzać.. do studni czy do kanalizacji deszczowej? jak do studni to zamów z 5-6 kręgów betonowych z klapą fi 100 zamów koparkę.. niech dół wykopie, połap wszystkie spusty wo tej studzienki rurami kanalizacyjnymi.. zasypać i z głowy... Co z tym skrzyżowaniem rur hydraulicznych... u mnie jest kilka.. i też za bardzo problemu nie ma..... Na temat pompy nie pomogę...... No i nie wal i nie przestawiaj już ścian.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 13.05.2014 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Wiesz Nelli ... jeśli jeszcze kiedyś (a pewnie tak) dopadnie mnie głupia chandra i przestanie mi się cokolwiek chcieć, to wiem gdzie przyjść. Okno narożne powaliło mnie na kolana, to moje marzenie nie spełnione, bo w moim przypadku byłaby to katastrofa budowlana. Gratuluję domu, zasłużyliście na niego w pełni!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 13.05.2014 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Oooooj, Neluś, bido Ty moja! :hug: No. A teraz do roboty i nos do góry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 13.05.2014 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 (edytowane) faktycznie tyle spraw się zwaliło... kciuki trzymam - powodzenia Dzięki Gosiu Neli coz za cudne wiadomosci OGOROMNE GRATULACJE niech malenstwo rosnie zdrowo i oszczedzaj się w miare mozliwosci dom wyglada pieknie wspanialy projekt i realizacja juz widze oczami wyobrazni jak cudnie urzadzisz w srodku pozdrawiam i wszystkiego dobrego dla Was Wiesz Nelli ... jeśli jeszcze kiedyś (a pewnie tak) dopadnie mnie głupia chandra i przestanie mi się cokolwiek chcieć, to wiem gdzie przyjść. Okno narożne powaliło mnie na kolana, to moje marzenie nie spełnione, bo w moim przypadku byłaby to katastrofa budowlana. Gratuluję domu, zasłużyliście na niego w pełni!!! Oooooj, Neluś, bido Ty moja! :hug: No. A teraz do roboty i nos do góry! :D Rury od centralnego odkurzacza rozkładaliśmy sami.. banalnie proste... ale do dziś nie mamy odkurzacza, znaczy jednostki... Jakoś tak zabrakło tych kilku tysi... Odprowadzenie deszczówki... też robiliśmy sami... a do czego to będziecie odprowadzać.. do studni czy do kanalizacji deszczowej? jak do studni to zamów z 5-6 kręgów betonowych z klapą fi 100 zamów koparkę.. niech dół wykopie, połap wszystkie spusty wo tej studzienki rurami kanalizacyjnymi.. zasypać i z głowy... Co z tym skrzyżowaniem rur hydraulicznych... u mnie jest kilka.. i też za bardzo problemu nie ma..... Na temat pompy nie pomogę...... No i nie wal i nie przestawiaj już ścian.... Jak to Arnika mawiasz "KUŹWA" jesteś mi potrzebna. Muszę cię nasłać na Pawła. Coś mi się wydaje, że tobie by się nie wywinął. O tak! Też mi się wydaje, że rozprowadzenie tych rur do odkurzacza moglibyśmy zrobić sami, tym bardziej, że pan hydraulik chce za to tysiaka. Jednostkę mamy ze starego domku. Była w garażu więc się ją dało uratować. Tylko nie ma czasu, a trzeba to zrobić szybko bo tynkarze depczą nam po piętach Co do deszczówki to zastanawiamy się, jak to kurde rozwiązać bo u nas nie ma kanalizacji i nie ma gdzie tego puścić Ktoś mi podsunął pomysł, żeby do POŚki, ale podobno nie można. Więc chyba zostaje taka opcja, żeby zrobić studnię i jakieś rozsączki z niej czy jak? Kurczę, muszę popytać. A z tymi rurami to chodzi o to, że jak zamieszczałam kilka zdjęć z rozprowadzania rur po domku to ktoś mi zwrócił uwagę, że w jednym miejscu rury się krzyżują i że to poważny błąd. Zaraz to powiedziałam Pawłowi, ten hydraulikowi, a ten, że tak może być No i bądź tu mądry A co do pompy to boję się, że w zimie zamienię się w sopel lodu. Wtedy jedyna nadzieja w kózce, o takiej np. http://jotul.com/pl/produkty/piece/f-3-series/_image/3188.png?_encoded=2f66666666666678302f30382f3b293035352878616d656c616373&_ts=139fd6bc76f Edytowane 13 Maja 2014 przez Nelli Sza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 13.05.2014 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Nelli dom wygląda fantastycznie Trzymam za was kciuki i ogromnie gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 13.05.2014 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Nelli my tez z mezem zrobilismy sami rury od centralnego odkurzacza.. to nie takie trudne Studnia do odprowadzenia deszczowki? tez sami...zakupilismy kregi, koparka wykopala dol, przy okazji wlozyla kregi... i heja z rurami potrzebne zdjecia? moge wyslac na priv co do pompy..znajomy ma powietrza iiiii cosik nie za bardzo ja chwali ... my inwestujemy w gruntowa... odwierty pionowe juz zrobione... teraz tylko kupic pompe i podlaczyc A ty sie tak nie stresuj tym wszystkim bo bedziesz pozniej miala w domu malego nerwuska zdrowka Wam zycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 13.05.2014 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Wielkie dzięki Venusko Mmelisko, z nieba mi spadłaś. Jeśli to nie kłopot, to bardzo proszę o te zdjęcia z montażu studni. Co do pompy to obawiam się, że chyba jednak na niej stanie bo sprawy potoczyły się już dosyć daleko i właściwie w czerwcu przewidziany jest montaż całego systemu. Mój P. przeglądał właśnie filmiki z rozprowadzenia rur do odkurzacza centralnego. Co prawda zasnął przy tym (o matko przy czym on nie zasypia ) ale miejmy nadzieję, że coś mu w głowie zostało i może podejmie się próby zrobienia tego samemu. Tylko jeszcze trzeba przemyśleć, jak wydłużyć dobę Dzięki! A maleńka to chyba faktycznie mały nerwusek będzie. Po mamie Bo wiecie, cicha woda.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 13.05.2014 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 No jeśli Ty nerwowa jesteś, to co o mnie powiedzieć???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.05.2014 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 No to jak masz te zdjęcia z centralnego odkurzacza to już jest dobrze.. A deszczówka.. banalna... z czterech rynien złapać spadek w jeden róg działki... tam wykopać studnie, włożyć kręgi i z czapki... Wpadnij do nas to ja temu Twojemu facetowi łopatologicznie wytłumaczę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts