AnikoPL 29.04.2015 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Zamieszkanie już u siebie zrekompensuje na pewno trochę brak deski. Ja już bym chyba brała linoleum. Wole już nie niż panele, oczywiście jak nie próbuje udawać tego czym nie jest to potrafi wygladac całkiem nieźle. Ja myślałam o wykładzinę remontowej jeszcze tańsze rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.04.2015 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Wykładzinę remontową miałam na myśli. To lepsze niż beton, ale nie wiem jak się zachowa na podłogówce. Sprząta się źle, zupełnie jakby się kurz betonowy spod niej ciągnęło. Wolę byle jakie panele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 29.04.2015 22:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Moje kobitki kochane Zawsze można liczyć na Wasze wsparcie Dziękuję Nie poszłam jednak spać. Nie dało się Dobre panele nie są złe. Damy radę Aniko, wiem, wiem, byłam u ZoiArt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 30.04.2015 05:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Ja tylko się przywitać przyszłam... Powiadasz ok 20 września... cała Polska i nie tylko... fajnie Tylko gdzie my tam zaparkujemy te nasze samochody...?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Susełka 30.04.2015 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Nelli te ceny podłóg jakie podajesz są wysokie bardzo. Wiem zaraz mnie pewnie któraś z Was ustawi do pionu. Podłogi z litego drewna nie muszą mieć ceny kosmicznej. Podłoga trójwarstwowa to dla mnie panel i tyle, tego obłogu jest tyle co kot napłakał, a reszta to najgorszej jakości sośnicha. Na wątku domów z bali któryś forumowicz kupował podłogę lity dąb z sękami za cenę niecałe 200 zł za m2 olejowanej bodajże. Poszukam i wstawię link. Producent był chyba z mazur ale co szkodzi zapytać.Pozdrawiam Susełka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Susełka 30.04.2015 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Znalazłamstolarnia mazurska.plCena podłogi dębowej olejowanej z sękami 170/m2Na forum domów z bali tą podłogę zakładał Wojcieszekhttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?248-Domy-z-bali/page548 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.04.2015 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 (edytowane) Susełka BRAVO Dla mnie też podłogi nawet te trójwarstwowe to to samo co panele. 6-8 mm litego drewna - czy to się da więcej niż tylko raz wycyklinować? Ersatz i już. Nelli, linoleum jest na designerskim topie. Poszukam i Wkleję fotki. Tylko jak będzie z podlogowką? Edytowane 30 Kwietnia 2015 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 30.04.2015 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Pestko, dawaj inspirację Nelli nie wiem co to zioart ale za chwilę nadrobie Linoleum nie skrzypi tak paskudnie jak panele, łatwiej dzieciakom się po nim biega i łatwiej się je kładzie na podlodze, nie ma tych szpar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.04.2015 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 linoleum może być w płutkach lub arkuszach. Daje się ciąć i układać we wzory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.04.2015 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnikoPL 30.04.2015 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 (edytowane) Mi najbardziej podobają się te co nie próbują udawać drewna czy kamienia Takie wzory znalazłam: http://marimag.nazwa.pl/wp-content/gallery/wykladziny_obiektowe/pcv/wykladziny-pcv-chromatics_polskie-meble-biurowe.jpg http://www.jakkupowac.pl/vars/upload/fckeditor/image/wykladziny/wykladzina_pcv_armstrong.jpg http://www.domostyl.pl/img/prod/So_British_5572008_LivingRoom_big.jpg Edytowane 30 Kwietnia 2015 przez AnikoPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.04.2015 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Świetne też takie wolę, ale wkleiłam te drewnopodobne, bo może Nelli potrzebuje ten właśnie typ, żeby jej sie z wystrojem domu nie pożarło. Linoleum można ciąć w różne kształty i z 2-3 gładkich kawałków można zrobić bardzo ciekawą podłogę. I to jest właśnie w tym dobre, że można zrobić taką podłogę jakiej nikt inny nie będzie mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 30.04.2015 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Ja tylko się przywitać przyszłam... Powiadasz ok 20 września... cała Polska i nie tylko... fajnie Tylko gdzie my tam zaparkujemy te nasze samochody...?? I tu Cię Arnika zaskoczę Za naszą działką jest działka cioci. Jest 2 razy taka jak nasza. Na razie zupełnie nic tam nie rośnie, nic si.e nie dzieje, więc na parking będzie jak znalazł Poza tym naszą drogę wewnętrzną też można zastawić. Oby tylko ktoś przyjechał. Na razie wiem o ane3ka, Tobie i wusi. Mam nadzieję, że jeszcze ktoś wpadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 30.04.2015 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Aniko łazisz do Zoi i nie wiesz, że tam łazisz TU pestka, Aniko dzięki za inspiracje. Kwestia na pewno do przemyślenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 30.04.2015 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Nelli te ceny podłóg jakie podajesz są wysokie bardzo. Wiem zaraz mnie pewnie któraś z Was ustawi do pionu. Podłogi z litego drewna nie muszą mieć ceny kosmicznej. Podłoga trójwarstwowa to dla mnie panel i tyle, tego obłogu jest tyle co kot napłakał, a reszta to najgorszej jakości sośnicha. Na wątku domów z bali któryś forumowicz kupował podłogę lity dąb z sękami za cenę niecałe 200 zł za m2 olejowanej bodajże. Poszukam i wstawię link. Producent był chyba z mazur ale co szkodzi zapytać. Pozdrawiam Susełka A można kłaść na podłogówkę? Bo tak, jak pisałam wyżej prawie wszędzie nam odradzają. Oczywiście, osobiście wielką miłością pałam do litych dech, ale co zrobić skoro podobno lepiej nie. Dzięki za namiar. Lecę pooglądać, co tam mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Susełka 30.04.2015 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Nelli nie wiem czy można na podłogówkę. Aczkolwiek mój mąż układał lity bambus na podłogówkę i działa wszystko. Niby z tego co mówił mój ślubny nie jest to dobrym rozwiązaniem, ale... Sama podłogówka nie jest dobra, niezdrowa, kurzy się niemiłosiernie. Wiem co mówię bo mam u siebie, ale na to płytkę imitującą drewnianą dechę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 30.04.2015 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Susełka, z tą kurzącą się podłogówką to oczywiście słyszałam, ale raczej w dziale MITY No, ale skoro masz doświadczenie na własnej podłodze to zaczynam się bać. Mam nadzieję, że jest to do opanowania. P. mówi, że od kaloryfera kurzy się jeszcze bardziej. Ale to pewnie dlatego, żeby mnie przekonać do tej podłogówki, bo na początku miałam obiekcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 30.04.2015 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Fajna na stronka, ale cenowo wychodzi podobnie jak u nas. Teraz i tak podłogą drewnianą się nie nacieszymy, ale za to będę miała czas zgłębić tajniki wiedzy na temat deski litej i warstwowej na podłogówce. Bo naprawdę im więcej na ten temat czytam i pytam, tym mniej wiem. U koleżanki jest dwuwarstwowa. Jest cieplutko i bardzo przyjemnie. Mieszka juz przeszło rok i jeszcze nie narzekała na kurz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 30.04.2015 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Słyszałam, że działka obok to z rodziny... ale czy wolno by było... ? teraz już wiem... Deska warstwowa to dla mnie też panel... tyle tylko , że srylion razy droższy.Nie macie pojęcia jak ja się cieszę , że nie tylko ja mam takie zdanie, bo ileż to osób próbowało mnie wyprostować, że ma drewno... Nie wiem, nie pamiętam co dokładnie ma Rasia, ale dąb z całą pewnością,,, tylko co ma.. lity czy deska... Neferka też ma drewno na podłodze.. nie pamiętam co, ale egzotyk. Markoto ma chyba merbał ale przemysłowy.. jak dla mnie fajnie wygląda i z tego co pamiętam z cen w Casto nie przyprawiały o zawrót głowy.. jedynie układanie upierdliwe... ale mnie się podobało, mężowi nie,.... Jak my budowaliśmy to był dąb w rozsądnych cenach za m2 w Casto.. pośledźcie oferty w Casto i LM.. czasami coś rzucają, czasami niewiele m2, czasami promocje. nawet egzotyki... Jak coś zobaczę to dam znać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 30.04.2015 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2015 Zapomniałam dodać, że bardzo nie lubię jak stukają mi pod nogami panele... Nie lubię ich... Za to gumolit - linoleum... lubię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts