skrabi 14.06.2013 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Zastanawia mnie czy przy WM drzwi muszą mieć otwory wentylacyjne, podcięcia lub być krótsze aby umożliwić przepływ powietrza między pomieszczeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 14.06.2013 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Tak, muszą mieć podcięcia bądź otwory wentylacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 18.06.2013 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Ale nie jest to cecha specyficzna dla WM, przy wentylacji grawitacyjnej jest identycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrabi 19.06.2013 05:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 ? przy grawitacyjnej to tylko do lazienek, a mi chodzi o wszystkie pokoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 19.06.2013 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 oczywiscie ze musza byc ale standardowe. Zalozmy ze szpara pod drzwiami ma 1cm, i drzwi maja 80cm. Czyli 80cm2. To samo bedzie dla rury spiro 11cm. Tak mniej wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkus1980 19.06.2013 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 ? przy grawitacyjnej to tylko do lazienek, a mi chodzi o wszystkie pokoje przy wentylacji mech. masz policzone przepływy w pomieszczeniach - sprawdź przepływ dajmy na to dla sypialni i zobacz jakie pole powinien mieć otwór do korytarza żeby powietrze płynęło z małą prędkością nie hałasując - u mnie w małych pokojach przy drzwiach ze skrzydłem 80 cm wychodzi 0,6 cm lub podcięcie środkiem 2cm ale z życia wiem że ludzie otwory went. w drzwiach robią do pomieszczeń zamkniętych, w pokojach często gęsto nie ma otworów i jakoś to chodzi. Do sypialni można zrobić kratkę przewałową z tłumikiem przez ścianę żeby hałasy rodziców dzieci nie niepokoiły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 19.06.2013 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 ? przy grawitacyjnej to tylko do lazienek, a mi chodzi o wszystkie pokoje Przy grawitacyjnej tylko do łazienek? A z pokoju do przedpokoju czy hallu, to jak się to powietrze przedostanie? Teleportuje się przez szczelnie zamknięte drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrabi 20.06.2013 05:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 masz podcięcia we wszystkich drzwiach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 20.06.2013 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 u mnie żadne drzwi wewnętrzne nie sa szczelne od dołu. I nic nie było podcinane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 20.06.2013 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Ja to akurat w mieszkaniu mam WG i tylko jedne drzwi do łazienki, zresztą harmonijkowe. Ale wiem co się dzieje gdy ktoś ma WG i bardziej szczelne drzwi, bo i w takim mieszkaniu przyszło mi kiedyś mieszkać. Nowy blok sprzed 3 lat, WG wspomagana pewnie wentylatorem i nawiewniki w oknach. Przymknięte drzwi zamykały się same, a gwizd powietrza w zbyt małej szparze był bardzo głośny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts