krislord 14.06.2013 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Witam Czy przerwa pomiędzy krokwią a płatwią widoczna na zdjęciu jest dopuszczalna ? Co myślicie o wykonaniu okapu ? - chodzi mi czy jesli na dole jest przybita lata i na niej blacha a na niej wylozona membrana czy splywajace skropliny nie beda gromadzily sie tuz przed latą? (w zagłebieniu) Przy tak wykonanym zakonczeniu rozumiem ze nie daje się grzebienia z wentylacją ani samej siatki wentylacyjnej? i czy to jest prawidlowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 14.06.2013 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Jak już tak zrobił to powinien dać klin aby nie powstała kieszeń. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej belka 14.06.2013 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 a mi sie nie podoba to ze jak tak ladnie zostaly obrobione krokwie to przybil od czola boazerke , wyglada to paskudnie, rynny mogly byc na rynajzach, i oczywiscie tak jak mistrz jan napisal powinien byc klin, odnosnie szczeliny na osadzeniu krokwii ja bym kazal poprawic (dociagnac). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 20.06.2013 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Tak jak wspomnieli szanowni przedmówcy estetyka fatalna. Hak rynnowy doczołowy został zamocowany na szalówce grubości 19 mm!!! Grzebień powinien być z wentylacją bo pierwsza łata choć postawiona na sztorc to zamontowana na krokwi czyli jej powierzchnia będzie w płaszczyźnie pozostałych łat. Brak kratki wentylacyjnej spowoduje opadnięcie dolnej krawędzi dachówek pierwszego rzędu. Natomiast przy połączeniu krokwi z murłatą czy płatwią najistotniejszy jest styk poziomy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts