demich 14.06.2013 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Witam chciałbym się zapytać czy dobrze będzie jak do kabla ( zaznaczony pkt.1 ) dołącze kabel elektryczny ( zaznaczenie za zielono) i zrobie gniazdko dodatkowe . Czy może będzie lepiej pociągnąć dodatkowe gniazdko z dolnego gniazda (pkt 2) i wyciągnąc kabel do gniazdka dodatkowego ( na zielono). Jak połączyć kable w pkt 1 . jak bedzie leszy pkt 2 jak połączyc kable Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudi82 14.06.2013 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 A co będzie podłączone pod to nowe gniazdo? Obwód to wytrzyma? Jeśli tak, to w pkt 1 dajesz puszkę fi80 i wprowadzasz do niej przewód idący z góry (ten biegnący do dolnego gniazda) z 10-20cm zapasem. Do gniazda na dole i tego nowego ciągniesz z puszki nowe przewody. W puszce łączysz przewody: brązowe razem, niebieskie razem, żółto-zielone razem.Jeśli jednak będziesz ciągnął przewód od gniazda z dołu, to połóż obok przewodu zasilającego to gniazdo. Jeśli poprowadzisz zieloną kreską, to przy wierceniu w ścianie będziesz miał więcej do omijania. Łączenie w dolnym gnieździe tak samo jak w puszce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demich 14.06.2013 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 do gniazdka na górze będe chciał podłączyć telewizor i dekoder. Nie chciałem puszczać kabli na widoku do dolnego gniazdka dlatego zdecydowałem sie na dodatkowe gniazdko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demich 14.06.2013 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 A jest jakaś różnica między kablami od TV. To znaczy czy jeżeli mam zamontowane gniazdko z firmy telewizyjnej UPC i z tego gniazda wychodzą trzy nasadki . I teraz jak kupie jeden kabel i podziele go na trzy części. Na kablu do telewizora końcówkę założę na wcisk, a na dwa pozostałe kable końcówki zakręcane. To Czy na tym kablu bedzie mi działał telewizor internet i dekoder. Czy będe musiał kupić inny do TV i inny do Internetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demich 14.06.2013 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 I czy można skrzyżować linię kabla elektrycznego i telewizyjnego pod tynkiem. Czy nie będzie jakiś zakłóceń w odbiorze telewizyjnym.Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts