nela29 14.06.2013 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Hej chłopacy!Czy poczęstujecie mnie adresami do dobrych artykułów jak powinna wyglądać instalacja wentylacji mechanicznej z rekuperatorem? Chodzi mi mianowicie o to jaki powinien być rekuperator, jakie przewody, ile, czy mogą iść pod podwieszanym sufitem itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 14.06.2013 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 ja proponuję poczytać FM : http://forum.muratordom.pl/showthread.php?114044-O-wentylacji-co-i-po-co-wzd%C5%82u%C5%BC-i-w-poprzek!/page133 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?209140-Wentylacja-hybrydowa-WMG/page81 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?188407-Elastyczne-przewody-wentylacji-mechanicznej/page31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 14.06.2013 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Hej chłopacy! Czy poczęstujecie mnie adresami do dobrych artykułów jak powinna wyglądać instalacja wentylacji mechanicznej z rekuperatorem? Chodzi mi mianowicie o to jaki powinien być rekuperator, jakie przewody, ile, czy mogą iść pod podwieszanym sufitem itd. Jak chcesz się "doktoryzować" to czytaj. Mam prostsze rozwiązanie: skontaktuj sie z adamem_mk. On Ci wszystko wytłumaczy. Przyjedzie, rozrysuje i podpowie z czego i jak. Ja tak zrobiłem i nie żałuję. Dzięki niemu zaoszczedziłem parenaście tyś zł. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nela29 14.06.2013 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Mam prostsze rozwiązanie: skontaktuj sie z adamem_mk. On Ci wszystko wytłumaczy. Przyjedzie, rozrysuje i podpowie z czego i jak. Czy kolega jest z okolic Warszawy? I czy wykonuje również te instalacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 14.06.2013 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Adam jest z Sosnowca. U mnie był trzy lata temu. Kontaktuj sie z nimi na priv. Jeszcze się wytłumaczę o co mi chodziło z tym doktoryzowaniem się. Na FM jest dużo mądrych podpowiedzi, tylko trzeba je odsiać z niewyobrażalnej ilosci bzdur i to dla nieobeznanego z tematem jest nie do przejscia.Bardzo łatwo jest pobłądzić. Dom to nie origami, które jak się nie uda zgnieciemy i wyrzucimy do kosza. Polecam Ci tych dwóch gości. Tyle w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nela29 14.06.2013 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Wiem, że jest dużo sprzecznych teorii i praktyk, ale to nie tylko w dziale wntylacji, a w każdym dziale. Dlatego mam taki mętlik w głowie przy każdym temacie w który się wczytuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_l 16.06.2013 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 proszę o kontakt na priva chętnie odpowiem na pytania mamy w okolicach Warszawy kilka fajnych instalacji opartych na komponentach COMAIR więc służę referencjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r.tyrman 16.06.2013 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 proszę o kontakt na priva chętnie odpowiem na pytania mamy w okolicach Warszawy kilka fajnych instalacji opartych na komponentach COMAIR więc służę referencjami. Łowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts