Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ceny robocizny śląsk

Ben5683

Recommended Posts

witam kochani serdecznie,

jestem nowy i może nie za bardzo jeszcze wiem gdzie co kliknąć :D ale staram się.

mam parę pytań skierowanych do bardziej doświadczonych ludziów na forum a którzy już co nie co przeszli przy budowie własnego M.

od nie dawna jestem szczęśliwym posiadaczem działki 850m na której stoi garaż 56m.

i tak sobie pomyślałem, może zamiast budować od podstaw,spróbować rozbudować już istniejący budynek - czyli zrobić adaptację ;)

architekt właśnie jest w trakcie planowania i projektowania, więc z niecierpliwością czekam na efekt który powinien być widoczny do końca tygodnia.

jednak chciałem zapytać was o to jakie teraz są ceny za robociznę budowlaną mam tutaj na myśli murarkę+ strop + dach+ zamurowanie wjazdów + ścianki działowe w środku na parterze.

Cały parter (ściany nośne są gotowe) tylko trzeba wjazdy zamurować.

tym samym budynek będzie tylko nadbudowany(piętro) elewacja1.JPG

czy ktoś orientuje się jakie na chwilę obecną obowiązują ceny na śląsku za tego typu usługi ... - ile "ekipa" mogłaby chcieć za postawienie/zamurowanie ścian i zrobienie dachu ??

z góry dzięki za odpowiedzi :)

Edytowane przez Ben5683
poprawki