iwona1203 16.06.2013 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Witam mam 12 lat i wypadają mi włosy co dzień rano gdy się czeszę na szczotce jest około 20 włosów gdy się myje 30 na dzień wypada mi około 50 włosów abo i więcej .Kupiłam nie dawno tabletki skrzypowita ale nic nie pomaga tak samo kupiłam szampon do mysia włosów ze skrzypem ale nic ! Nie wiem co robić ścinam końcówki włosów ale to też nic nie pomaga Wydaję mi się ,że dostarczam swojemu organizmu wszystkie witaminy .Nie wiem o robić pomocy !!! ( dopiero dołąnczyłam na ten serwis i wydaję mi się ,że nie tu to powinnam opisać jeżeli tak to sorry . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 16.06.2013 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Widzisz....My tu budujemy domy.No, staramy się to robić. Najlepiej jak się da!Ale...I tu są ludzie, którzy nie tylko o budowaniu coś wiedzą. Wydaje mi się, że nie masz podstaw do niepokoju.Pytasz co robić...Spróbuj poznać problem!Wejście do sieci, jak widzę - masz. Włosy to kawałek naszego organizmu, tak jak paznokcie czy skóra.Zaczynają sobie rosnąć, rosną, dojrzewają i... wypadają!A potem, na ich miejsce, wyrastają NOWE.Kota kiedyś widziałaś?Pogłaszcz takiego wiosną czy jesienią - zostaną Ci na ręce włosy...Widziałaś kiedyś ŁYSEGO kota?- U Ciebie ten proces nie jest sezonowy, ale zachodzi tak samo.Generalnie:Brak wiedzy rodzi strach!Zdobądź tę wiedzę a natychmiast się uspokoisz.Masz jeszcze jeden powód dla uspokojenia się!HORMONY-Nie jesteś chłopcem!!!Męskie hormony sprawiają, że chłopaki łysieją... To piszę ja - łysy chłopak, co czasem co mądrego w sieci wyczyta, a w szkole lubił nauki przyrodnicze.(Mam też w domu kota i widzę co się z jego włosami dzieje. Są piękne, pomimo, że ciągle któryś mu wypada!) Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.06.2013 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Przyda się wizyta u lekarza i badania, na własną rękę szkoda czasu i nerwów. Sama to przechodziłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 16.06.2013 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Przyznaj się ILE włosów Ci na szczocie CODZIENNIE zostaje po porannym porządkowaniu kudłów!!!Ona pisze o PIĘĆDZIESIĘCIU (około) w ciągu dnia!Połowę SAMA szczotą wyrywa i nawet tego nie czuje!Ale jak się nie wyszczotkuje - no to będzie wyglądała jak koczkodan i nikt się za nią nie obejrzy!Nie strasz dziewczyny!Wszystko jest tu raczej w porządku.Pogadałaby sobie od serca z mamą czy jaka inną kobitką z otoczenia, którą lubi, to uspokoiłaby się natychmiast. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.06.2013 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Toż właśnie piszę by poszła do lekarza, bo on ją uspokoi wykluczając kłopoty hormonalne. Nic tak nie uspokaja, jak dobra diagnoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 16.06.2013 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 SAMA idź do jakiego lekarza! Ty chyba nie masz dzieci... Zrozum! Tu nie dzieje się NIC NIEDOBREGO!!! OBIE SOBIE POCZYTAJCIE: http://pl.wikipedia.org/wiki/W%C5%82os Nie trzeba tu lekarza tylko umiejętności czytania ze zrozumieniem i może... dobrego szamponu. Jak zaczną której zostawać całe garście kudłów po szczotkowaniu - to WTEDY trzeba do jakiego konowała się udać. Oj dziewczyny! A Ty, Iwonko, głupot nie słuchaj i nie wyczytuj, tylko kładź do lebka sprawdzoną wiedzę. Choćby w szkole na biologii. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.06.2013 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Adam mam córkę, która właśnie miała podobny problem i dopiero wizyta u lekarza ją wyleczyła stąd w ogóle zabrałam głos w temacie Nie piszę, że była chora. Córka moja miała problemy, nie odbiegała jednak zbytnio od normy, a lekarz po zrobieniu badań uspokoił moją nastolatkę. A kotem przebóg raczej żadna dziewczyna nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 16.06.2013 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 A jak pogłaskać - to lubią! Dziwne te dziewczyny... (też mam córkę, a ona dwóch braci) Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 16.06.2013 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2013 Wypadanie około 100 włosów dziennie to fizjologia. Włos ma swoją żywotność, starzeje się i wypada. Tak,że bez niepokoju i nerwów, możesz spać spokojnie nie wyłysiejesz to nie alopecja (se zabłysnę fajnym słowem ) No chyba,że zaczniesz budować dom ( najmłodsza forumowiczko ???) to wtedy najpierw osiwiejesz, dopiero potem wyłysiejesz - taka kolejność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 19.06.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2013 trzeba obejrzeć te, co zostały jeżeli wyglądają w porządku i głowa nie jest łysawa, to nie ma problemu. Jeżeli wydaje ci się, że na głowie nic nie ma, albo jest ale znacznie mniej, niż było, to faktycznie trzeba by lekarza odwiedzić, najlepiej dermatologa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts