Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kostrzewa Farmer Bio

francuz2

Recommended Posts

Witam,

potrzebuję w dobrej cenie kotła na pellety ok. 12-15kW w którym z powodzeniem mógłbym spalać również tzw.:) ekogroszek. Właśnie ta kolejność paliw jest dla mnie istotna. Kocioł ma być rezerwą/alternatywnym źródłem ciepła do ogrzewania gazem ziemnym, dlatego tak zależy mi na cenie. Wpadł mi w oko Kostrzewa Farmer Bio. Czy bezproblemowo będzie palił pellety jak i ekogroszek? Na stronie Kostrzewy w bardzo dobrej cenie można kupić Pellets Lambda Control, ale po opiniach o nim mam trochę stracha.

Pozdrawiam

Marcin

• 5 weeks później...
Witam,

potrzebuję w dobrej cenie kotła na pellety ok. 12-15kW w którym z powodzeniem mógłbym spalać również tzw.:) ekogroszek. Właśnie ta kolejność paliw jest dla mnie istotna. Kocioł ma być rezerwą/alternatywnym źródłem ciepła do ogrzewania gazem ziemnym, dlatego tak zależy mi na cenie. Wpadł mi w oko Kostrzewa Farmer Bio. Czy bezproblemowo będzie palił pellety jak i ekogroszek? Na stronie Kostrzewy w bardzo dobrej cenie można kupić Pellets Lambda Control, ale po opiniach o nim mam trochę stracha.

Pozdrawiam

Marcin

Witaj,

stałem przed wyborem kotła na pellet i ekogroszek, wybór padł na firmę KOSTRZEWA ze względu na serwisanta, którego mam w pobliżu,

w moim przypadku PFL okazał się lepszym wyborem ze względu na automatyczną zapalarkę dla wszystkich paliw, której nie ma w Farmerze a dzięki niej mam kocioł bezobsługowy przez okres siedmiu dni.

Mieszkam poza miastem gdzie zdarzają się zaniki prądu nawet do kilku godzin, kocioł niestety wygasa ale tylko mój gdy śpię rozpali się ponownie :)) rano mam znowu ciepło .

W standardzie otrzymałem nowość "PALNIK ANTYNAGAROWY " , który eliminuje konieczność czyszczenia nagaru

ogólnie mówiąc kocioł spisuje się świetnie na pellecie, przy groszku węglowym jest super ale nie odpowiada mi popiół i syf jaki pozostaje.

P.S.

Szukając kotła dla siebie zauważyłem, że można kupić model po testowy w dobrej cenie.