Rayo 17.06.2013 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 Witam , mam okazje kupic tanio dzialke na wsi 19 arów za 50tys zl w cichej okolicy pod lasem (4km od najblizszego miasteczka). W załączniku działka zaznaczona jest żółtą linią. Do działki prowadzi droga dojazdowa (szer.5m , długosc 40m). Ta droga jest czescia tej dzialki wiec nie ma zadnej sluzebnosci, bedzie uzytkowana tylko przeze mnie. W drodze głownej sa media (wodociag, kanalizacja, prad). Jaki bylby koszt doprowadzenie mediow? Wjazd na dzialke od polnocy , dzialka ogrodzona po 2 dluzszych bokach przez sasiadów. Nie wiem czy wyjade spod domu autem jak bedzie duzo blota albo sniegu. Czy warto sie w to pakowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziekanows 18.06.2013 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Zacznij od sprawdzenia wstępnych warunków przyłączy mediów, w odpowiednich instytucjach (urząd gminy, elektrownia itp.) Koszt przyłączy może być bardzo różny, zależny od zakresu pracy jaki musi wykonać dana instytucja, a ile sam inwestor przy pomocy wynajętej ekipy. Mam działkę przy której przebiega kanalizacja. Niestety etap przyłączy jest już zamknięty, należało się zdeklarować podczas budowy. Koszt budowy nowego przyłącza wynosi ~60 tyś. zł. - to taki przykład z życia nie chcę Cię straszyć, ale warto sprawdzić wcześniej przed zakupem możliwość podłączenia mediów. Jeśli chodzi o dojazd drogą podczas opadów, zwróć uwagę na ukształtowanie terenu. Pamiętaj też, że odśnieżać dość długi podjazd będziesz musiał we własnym zakresie. Czy ten teren jest objęty miejscowym planem zagospodarowania przestrzennego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rayo 18.06.2013 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Tak, teren jest objety MPZP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziekanows 18.06.2013 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2013 Zapoznaj się z nim i sprawdź czy nie ma jakiś dziwnych ograniczeń, czy będzie pasować do Twoich wymagań, sprawdź te przyłącza i kupuj jeśli plusów będzie więcej niż minusów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts