Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do domku i ogrodu Ani i Bartka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czyli nie będę miała dziecka, po którym będzie widać, że jest na bank moje

do trzech razy sztuka :D

Nie, nie, nie :evil: :wink:

Ustępuję pola młodszym. Na świecie jest potrzebny zróżnicowany materiał genetyczny :wink: :lol:

jamles

Dzięki :lol: :lol:

verunia

Nie, tylko udaje, ale wygląda bombowo :lol: :lol:

Dzięki Maluszku :lol:

Oj, słodki, słodki :lol: I na razie - odpukać - bardzo spokojny. Jego hobby to jedzenie i spanie więc nawet mam już troszkę czasu na robienie z Papciem babek w piaskownicy :lol:

Teraz czekamy na słońce i wyruszymy do ogrodu. W wózku albo w chuście :lol:

A tarasu nikt nie komentuje...

Chyba się nie podoba :cry: :wink:

śliczny :D :wink:

Czym go obsadzisz?

Otóż nasadzenia już są! Nie widać? :wink:

Na ścianie od sąsiadów pnie się żółty wiciokrzew i winorośl przesadzona z huśtawki, na rogu różowa glicynia, potem od frontu kolejno: jadalny cytryniec i różowy pełny clematis, przerwa na schodek, niebieski clematis (już kwitnie :lol: ), cytryniec kwitnący na czerwono, niejadalny, i w końcu na ściance od drogi druga winorośl i potem takie białe coś, bardzo kwitnące i bardzo rosnące (nazwę na kartce ma tylko łacińską i to bardzo pokręconą :roll: ). No a na kratce ostatniej przy ścianie, tak jak był, jest i nadal wiciokrzew "klasyczny".

No i to wszystko :lol:

A deski na podłodze będą jak wpłynie becikowe :lol:

A tarasu nikt nie komentuje...

Chyba się nie podoba :cry: :wink:

śliczny :D :wink:

Czym go obsadzisz?

Otóż nasadzenia już są! Nie widać? :wink:

Na ścianie od sąsiadów pnie się żółty wiciokrzew i winorośl przesadzona z huśtawki, na rogu różowa glicynia, potem od frontu kolejno: jadalny cytryniec i różowy pełny clematis, przerwa na schodek, niebieski clematis (już kwitnie :lol: ), cytryniec kwitnący na czerwono, niejadalny, i w końcu na ściance od drogi druga winorośl i potem takie białe coś, bardzo kwitnące i bardzo rosnące (nazwę na kartce ma tylko łacińską i to bardzo pokręconą :roll: ). No a na kratce ostatniej przy ścianie, tak jak był, jest i nadal wiciokrzew "klasyczny".

No i to wszystko :lol:

A deski na podłodze będą jak wpłynie becikowe :lol:

No to całkiem sporo tych nasadzeń/ U mnie glicynia pieknie się rozrosła tylko coś ta cholera nie chce mi kwitnąc. Mysłałam, że w tym roku przynajmniej na pozegnanie zakwitnie a tu dooooopa. No ale ponieważ ma ładne liscie to jej wybaczam :wink: Za to clematis niezawodnie co roku kwitnie jak głupi

Glicynia ponoć kwitnie po kilku latach dopiero. Od ilu lat masz swoją?

Listki ma piękne, to prawda :lol:

Ja w tym roku nasiałam jeszcze groszków pachnących i różnych tam wijców, żeby latem nie było tak łyso, ale w przyszłym roku mam już nadzieję na poważne kwitnienie bujnych pnączy :wink: