ewusia 14.05.2004 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2004 Aniu, ja też trzymam kciuki , i pięknie piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 14.05.2004 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2004 Dzięki dziewczyny za te kciuki. Rozumiem, że i za domek i za jutro Qrcze- trochę się boję Wycieczka do znajomych Szwedów- mąż jedzie służbowo a ja się załapuję, żeby mu smutno nie było . Ostatnio gdy u nich byliśmy zachwyciłam się przepięknym kompletem wypoczynkowym- z ciemnego drewna i jasnych poduch- na tarasie. No i tym razem zabierzemy od nich coś podobnego dla nas, bo gdzieś tam nam znaleźli i chcą podarować. Do tego jeszcze jakaś kosiarka do trawy- zobaczymy co to będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 14.05.2004 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2004 e, no to super przyjedziecie obłowieni ...i chyba musicie jechać czymś większym?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 14.05.2004 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2004 Jedziemy transitem I niestety z paszportem. Na dowód można przekraczać tylko granicę niemiecką na razie. A ja mam w paszporcie wciąż panieńskie nazwisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 17.05.2004 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2004 Aniu, pochwal się jak poszło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 18.05.2004 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 Ewusia: Piątkę dostałam! Ale szanowna, bardzo sympatyczna komisja przetrzymala mnie i zostawiła sobie na sam koniec! Wycieczka do Szwecji też baaardzo udana. Wróciliśmy obłowieni! Meble nie najnowsze, ale gdy sprawimy im nowe tapicerki będą prześliczne. Zaraz wszystko opiszę w dzienniku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewusia 18.05.2004 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 Gratuluję Aniu i czekam niecierpliwie na dalszy ciąg w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 18.05.2004 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 Aniu - jeszcze raz tutaj gratulacje !!! ...no i fajnie z tymi rzeczami ze Szwecji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 18.05.2004 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 Aniu nie będę orginalna i powtórzę za Ivo jeszcze raz gratulki i prezenty bradzo fajne Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 19.05.2004 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 Aniu - no to czekamy teraz na zdjęcia jak wyszła ta kostka ...i super impreza Ci się szykuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 19.05.2004 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 Ślicznie dziękuję za gratulacje Zdjęcia zrobię jak najszybciej się da. Chciałabym dorwać cyfrówkę, wtedy jest ekspresowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 20.05.2004 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 Aniu to gratuli i udanej zabawy Czekam na zdjęcia jak większośc chyba Jak czytam o tych awanturach w hurtowniach to już cirpnę czy znowu będę musiała byc tą wredną mała rozwrzeszczaną babą bo mój mąz to jakoś słabo się kłuci Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 20.05.2004 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 Dzięki Aga. Solennie obiecuję zdjęcia polbruku w przyszłym tygodniu. U nas to ja się słabo kłócę, chyba, zż już wyjdę z siebie, wtedy robię awantury, po których nawet mój mąż patrzy na mnie z podziwem. Ale to się nieczęsto zdarza. To on jest od załatwiania, negocjowania, dogadywania. Ma do tego predyspozycje i stosowny talent, którego ja nie chcę i nie śmiem przyćmiewać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 20.05.2004 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 a u nas to taka podzielona rola do negocjacji talent to ma mój mąz ale jak juz trzeba o coś się upomnieć albo wytknąc nie dotrzymanie umowy to już wtedy ja muszę wkoroczyć ale co tam będzie dobrze. Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 26.05.2004 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Aniu - odnośnie kontaktów i gniazdek. Moja znajoma stwierdziła że jak dostała wycenę na Legranda to zaczęła szukać coś tańszego a podobnego i znalazła dwa razy tańsze. Ja nie sprawdzałem cen tylko pojechałem do sklepu i kupiłem to co i ona bo bardzo mi się spodobały. Więc nie wiem jak to z cenami jest ale to co kupiłem drooogie było pierońsko więc jeśli Legrand jest droższy to ja już nie wiem. Ale jak już zamontowałem (montaż to była przyjemność) i przyjechałem wieczorem to przez pół godziny chodziłem i nie zapalałem światła bo tak pięknie, niebiesko kontakty świeciły Przeszło mi już bo tak to by mi się koszt zwrócił poprzez oszczędność na energii elektrycznej Do konkretów - to co mam to seria VIVO firmy ELDA (http://www.elda.com.pl/) Mam do niej tylko dwa zastrzeżenia: 1) W Warszawie mają to tylko w 1 sklepie (nie wiem jak w innych miastach) i w tym sklepie nie mają wyłącznika krzyżowego z podświetleniem 2) Świecowy wyłącznik (taki że w jednym pudełku są dwa przyciski) nie ma podświetlenia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alis 26.05.2004 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Aniu wszystko piękne, a kostka szczególnie. Mebelki kuchenne wyglądają bardzo ładnie i już jestem ciekawa jak będą się prezentować w swym docelowym miejscu. Mam nadzieję, że wkrótce zamieścisz zdjęcia, bo to dla nas inwestorek, bardzo ważne miejsce. Aniu po raz kolejny oglądałam wasz album i zwróciłam uwagę na drzwi wejściowe. Mogłabyś coś bliższego o nich napisać ? Jaki materiał, kolor wymiary? Masz górne naświetle (chyba tak się to zwie?)- to zaplanowane, czy tak wyszło? Interesuje mnie to ponieważ obecnie jesteśmy na etapie drzwi zewnętrznych. Wyniknęło trochę zamieszania ze względu na otwór 1000*2350 mm –chcieliśmy mieć górę otworu na takiej samej wysokości co w oknach i wyszła nietypówka. Zastanawiamy się nad rozwiązaniem takim jak u was. Druga sprawa to materiał- chcieliśmy takie same jak okna, ale gościu od okien stwierdził, że nie ma u nas zadaszenia 1 metr, więc drzwi drewniane się nie nadają. Zburzył mi całą koncepcję.Pozdrawiam,Alis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 26.05.2004 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 _bogus_ Dokładnej wyceny Legranda nie znam. Zna ją mój mąż, który za tymi kontaktami chodzi już z pół roku. Dostał w końcu satysfakcjonującą go ofertę ze sporym rabatem. Z początku w planach miał serię Sistena ale po konsultacjach ze mną stanęło na Suno, które jest trochę tańsze nawet. Z tym, że ja kierowałam się jedynie estetyką. W Legrandzie mój mąż zwrócił uwagę na system, zatrzaski, bezpieczeństwo. W sumie już postanowił na 100%, że tylko Legrand i nic innego. A jeśli chodzi o elektrykę to ja nie mam z nim o czym rozmawiać- on specjalista, ja- laik zupełny Tyle, że Legrand nie świeci tak jak twoje kontakty Alis Meble kuchenne na razie postawimy w gabinecie, dlatego tak spiesznie go wykańczamy Mam nadzieję, że jednak do końca czerwca staną już na swoim właściwym miejscu, razem ze sprzętem AGD. Jeśli chodzi o drzwi zewnętrzne to pozwól, że sprawdzę wszystko- łącznie z wymiarami- w domu, bo w głowie tych wszystkich informacji niestety nie mam. Naświetle było zaplanowane w projekcie, a my świadomie je zrobiliśmy, żeby wiatrołap nie był ciemnym pomieszczeniem. Drzwi są drewniane z elementami forniru. I też nie mamy (jeszcze) daszku. Zrobimy go na pewno po odbiorze budynku, bo w projekcie zadaszenia nie ma a przy adaptacji też się zagapiliśmy i tego nie uwzględniliśmy. Daszek w przypadku takich drzwi rzeczywiście jest ważny. My z powodu jego braku nie uniknęliśmy niestety drobnych zniszczeń. Na szczęście do przeżycia- bez tragedii Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 26.05.2004 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Aniu Wszystko wygląda pięknie i polbruk i łazienka i mebelki gratulki a jeśli chodzi o malowanie na pewno będzie pieknie a jak nie to zawsze można przemalować Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 26.05.2004 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Aniu - takie rzeczy jak bezpieczeństwo, kompetność systemu, zatrzaski itd. co najmniej klasy Leglanda. Są też w serii VIVO takie bez podświetlenia i wtedy są duuuużo tańsze niż te z podświetleniem. Ale nie namawiam - jak już zdecydowane to nie ma przepuść. Tym bardziej że Legrand jest u nas popularny i łatwo go kupić a Elda nie. I w kwestii malowania - zgadzam się z Agą - maluje się co jakiś czas, a często jeszcze częściej Ja widze że moje śliczne białe ściany czeka pod koniec roku malowanie - przynajmniej do wysokości kota Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 26.05.2004 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Aga Pewnie, że można potem przemalować. Pięknie będzie, bo malowałam sama i zawsze będę o tym pamiętać _bogus_ Tak mnie zaciekawiło to, co piszesz, że aż zapytamw hurtowniach i sklepach. Z tym, że na koszalińskim rynku mogą być problemy... No i z moim zdecydowanym mężem też mogą być problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts